• Turkhane Logo

Hamile tutuklu Arzu Nur Özkan: Yeter artık bu kadar eziyet!

Dört aydır tutuklu olan 6 aylık hamile Arzu Nur Özkan, hapiste çok eziyet çektiğini, anlatamayacak birçok sıkıntı yaşadığını söyledi. Doktor kontrollerine kafesin içinde, kelepçeli götürülen Özkan artık ölmek istediğini belirtti.

11:31 06 Ağustos 2021 Cuma
Hamile tutuklu Arzu Nur Özkan: Yeter artık bu kadar eziyet!
Dört aydır tutuklu olan 6 aylık hamile Arzu Nur Özkan, hapiste çok eziyet çektiğini, anlatamayacak birçok sıkıntı yaşadığını söyledi. Doktor kontrollerine kafesin içinde, kelepçeli götürülen Özkan artık ölmek istediğini belirtti.


BOLD MEDYAdan Sevinç Özarslanın haberine göre 9 Mart’tan beri cezaevinde bulunan 6 aylık hamile Arzu Nur Özkan, ailesiyle yaptığı haftalık son telefon görüşünde hıçkırıklara boğuldu. Artık dayanacak gücü kalmadığını söyleyen Özkan, “Öyle şeyler yaşıyorum ki anlatmıyorum hiç. Ama yeter artık bu kadar eziyet” dedi. Hapiste doğum yapmak zorunda kalacak olmasına isyan eden Özkan, ailesine “Öleyim gerçekten bıktım” ifadelerini aktardı.

“NEFES ALAMIYORUM, DAMARLARIM ŞİŞİYOR”


Arzu Nur Özkan çektiği eziyetleri, yurt dışında yaşayan ablası Zübeyde Koçyiğit’e gözyaşlarıyla anlattı. Özkan’ın kendi anlatımıyla cezaevinde yaşadığı hak ihlalleri şöyle:

“Bugün revire çıktım. Anlattım durumumu. Damarlarım şişiyor, dedim. Doktor dalga geçer gibi ‘Benim de şişiyor’ dedi. Gece tıkanıyorum diye psikiyatra yönlendirdi. ‘Gece tıkanmaların psikolojik’ dedi. Ya nefes alamıyorum, nesi psikolojik anlamadım. Gitmiyorum artık hastaneye.

“KAFESTE, KELEPÇELİ DOKTORA GÖTÜRÜYORLAR”

Bugün beni tekrar sevk etmişler. Kafeste götürüyorlar zaten, ellerim kelepçeli. Orada daha büyük sıkıntılar yaşıyorum. Doktora götürüyorlar. Tahlil yapıyorlar. Arkasından öğleden sonraya kadar bekletiyorlar. Geri çıkarmıyorlar ki beni doktorla konuşayım. Tahlillerimi (sonuçlarını) öğreneyim. Boşu boşuna beni götürüp getiriyorlar. Valla yoruldum artık. Ne bileyim…

“ÖLEYİM ARTIK GERÇEKTEN BIKTIM”

Öleyim gerçekten bıktım. İstinaf’a da yazdık ama bakmıyorlar herhalde. Burada doğum yaptıktan sonra çıkarmasınlar artık…Öyle şeyler yaşıyorum ki, anlatmıyorum hiç. Ama yeter artık, bu kadar eziyet. Allahım diyorum, ne diyeyim bilmiyorum artık. (hıçkırarak ağlıyor)

“ARTIK REVİRE DE ÇIKMAYACAĞIM, NE OLURSA OLSUN”

Yapacak bir şey yok. Rabbim büyük. Rabbim isterse çıkaracak, istemezse çekeceğim yani. Ama iyi değilim. Geceleri rahatsızlanıyorum sürekli. Her gece tıkanıyorum. 3-4 defa tıkanıyorum. Nefes alamıyorum. Doktora çıkıyorum. Doktor dalga geçer gibi beni psikolojik diye psikiyatra yönlendiriyor. Damarlarım şişiyor, ellerim kollarım ağrıyor. Benimki de şişiyor diyor. Artık revire de çıkmayacağım. Ne olursa olsun yani. Moralimi yüksek tutamıyorum artık. (Hıçkırarak ağlıyor)”

KELEPÇELİ SEVK YAPILDI, YOLDA BAYILDI



Geçen yıl 25 Temmuz’da evlenen Arzu Nur Özkan ve eşi Cihan Özkan 9 Mart’ta Edirne’de gözaltına alındı. Bir gün sonra tutuklanıp Edirne Cezaevine konuldular. Arzu Nur Özkan 2 Nisan’da Kayseri Bünyan Cezaevine, eşi de mayıs ayında Çorum Sungurlu T Tipi Cezaevine sevk edildi. Kırıkkale’ye kadar kelepçeli yolculuk yapmak zorunda bırakılan Arzu Nur Özkan yolda bayılınca kelepçeleri çözüldü.

ANAOKULU ÖĞRETMENİ

Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında tutuklanan anaokulu öğretmeni Arzu Nur Özkan (33), KHK ile kapatılan Bursa Özel İlkbahar İlkokulu’nda çalıştığı için, Bank Asya hesabı ve bir tanığın beyanlarına dayanılarak 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi, polis ifadesini mahkemede düzelten, yanlış olduğunu belirten tanığın söylediklerini dikkate almadı. Tanığın ilk ifadesine göre cezayı veren mahkeme Yargıtay’ın emsal kararlarını da görmezden geldi. Özkan’ın dosyası şu anda İstinaf Mahkemesi aşamasında.

Adliye katip olarak çalışırken ihraç edilen eşi Cihan Özkan ise daha önce Bursa H Tipi Cezaevinde 18 ay kaldı. Örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Cihan Özkan’ın dosyası da Yargıtay’da bulunuyor.

Son güncelleme: 11:31 06.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı