• Turkhane Logo

Halil Umut Meler’e yumruk atan Faruk Koca tahliye edildi!

17:25 27 Aralık 2023 Çarşamba
Halil Umut Meler’e yumruk atan Faruk Koca tahliye edildi!





Maç sonunda kararlarını beğenmediği için sahaya inerek hakem Halil Umut Meler’e saldıran eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, 15 gün sonra tahliye edildi. Koca, tutuksuz yargılanacak.



Ankaragücü ile Rizespor arasından oynanan Süper Lig karşılaşmasının ardından hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırı gerçekleştiren eski AKP Milletvekili ve Ankaragücü Başkanı Faruk Koca  tahliye edildi. Koca, Halil Umut Meler’e gerçekleştirdiği saldırının ardından Ankaragücü’ndeki görevinden ayrılmıştı.



Habertürk’ün aktardığına göre Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın avukatının itirazını değerlendirdi. Mahkeme, Koca hakkında delillerin toplanmış olması, kaçma şüphesinin olmaması ve verilmesi muhtemel cezanın alt üst sınırı dikkate alınarak tahliye kararı verdi.  Koca, tutuksuz yargılanacak.



PFDK’DAN CEZA



Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), MKE Ankaragücü Kulübüne ve Faruk Koca’ya verilen cezaları açıkladı. Kurul, Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca’ya 5 yıl hak mahrumiyeti, üç yılı aşan ceza bakımından da sürekli hak mahrumiyeti cezası verildiğini duyurdu.



NE OLMUŞTU?



Ankara’da bulunan Eryaman Stadı’nda oynanan ve 1-1’lik skorla sonuçlanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor müsabakasının ardından Başkent ekibinin istifa eden başkanı Faruk Koca sahaya girerek hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmıştı. Meler’e yapılan saldırı sonrasında aralarında Faruk Koca’nın da olduğu üç kişi tutuklanırken Meler ise hastaneye kaldırılmıştı. Meler bugün taburcu edilirken ligler de bir maç haftası tatil edilmişti.

Son güncelleme: 17:25 27.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı