• Turkhane Logo

Halil Falyalı, ABD tarafından aranıyormuş

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in uyuşturucu ticaretinin bir parçası olduğunu öne sürdüğü isimlerden Halil Falyalı'nın ABD tarafından arandığı ortaya çıktı.

14:54 25 Mayıs 2021 Salı
Halil Falyalı, ABD tarafından aranıyormuş
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in uyuşturucu ticaretinin bir parçası olduğunu öne sürdüğü isimlerden Halil Falyalı'nın ABD tarafından arandığı ortaya çıktı.



Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in eski başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile kokain ticareti yapmakla suçladığı Halil Falyalı’nın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından arandığı ortaya çıktı. ABD Mahkemesi Halil Falyalı ve iki ismi uluslararası kara para aklama ve uyuşturucu trafiği suçlamasıyla 2016 yılından bu yana arıyor.

2011 yılı mayıs ayında Halil Falyalı, Kardeşi Hüsnü Falyalı ve Özgür Demir hakkında Amerika’nın Virginya eyaletinde kara para aklama ve uyuşturucu suçlamasıyla dava açıldı.


İddiaya göre yasadışı olarak parasal araçlarla dışarıdan getirilen mallar ve paralar Virginya’da aklanıyordu. Yapılan kara para ticareti içinde birçok enstrümanın kullanıldığı bunun içinde uyuşturucunun olduğu da belirtiliyordu. Virginya Doğu Bölgesi Mahkemesi, elde edilen yasadışı gelirin yine yasadışı faaliyetler kapsamında kullanıldığını iddia ediyordu.

2016’DA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Odatv’nin haberine göre, 2016 yılı mart ayında karara bağlanan davada Adalet Bakanlığı’na Bağlı DEA Uyuşturucu ile Mücadele Birimi de taraftı. Dava kararında DEA’in soruşturması çerçevesinde uluslararası para aklama ve yine uluslararası uyuşturucu trafiğinin Halil Falyalı ve diğer iki isim ile birlikte yürütüldüğü belirtildi ve sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartıldı.


Halil Falyalı (solda) ünlüler albümünde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı da var.

Halil Falyalı, kardeşi Hüsnü Falyalı ve Özgür Demir firari oldukları için haklarındaki dava sonuçlanmıyor. Amerika’da sanıklar yakalanmadıkları takdirde gıyabi olarak mahkemelerde yargılanamıyor. “Aranıyor” ilanıyla birlikte dava dosyası beklemeye alınıyor.

FALYALI KKTC’DEN ÇIKAMIYOR

ABD, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) devlet olarak tanımadığı için Amerika ile Kuzey Kıbrıs arasında suçluların iade anlaşması bulunmuyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amerika Temsilcisi Halil Falyalı’nın Kuzey Kıbrıs’tan çıktığı anda ABD tarafından tutuklanacağını söyledi.

SEDAT PEKER’İN İDDİALARINA HALİL FALYALI NASIL CEVAP VERDİ?

Sedat Peker, uyuşturucunun para trafiğinin Kıbrıs’ta Halil Falyalı üzerinden yürütüldüğünü iddia etmişti. Peker’in iddiaları arasında, Falyalı’nın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’a kasetle şantaj yaptığı ve bu işlere çektiği, Mehmet Ağar’ın da bu uyuşturucu ticareti ve diğer organizasyonların ortasında bulunduğu da yer almıştı.

İddiları yalanlayan Halil Falyalı ise Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım’ı tanımadığını öne sürmüş, hızlı büyümesini bahis işiyle sağladığını belirtmişti. Falyalı, “Hiç bir zaman uyuşturucu faaliyetinde bulunmadık, tavsip etmedik. Bunlarla ilgili ne bir sabıkamız ne bir mahkememiz olmuştur.” demişti.

Falyalı’nın Kıbrıs’taki Les Ambassadeurs otelinin internet sitesi açıldığında Pablo Escobar’ın hayatını anlatan Narcos dizisinin tema müziğinin çalması dikkati çekmişti. Haberlerin akabinde sitedeki müzik yayınının kaldırıldığı görülmüştü.

Son güncelleme: 14:54 25.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı