• Turkhane Logo

"Hakkımda sahte evrak düzenleten Şentop bunu yüzüne söyleyince salonu terk etti"

HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile arasında yaşanan gerginliği anlattı.

16:57 29 Ekim 2021 Cuma
HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile arasında yaşanan gerginliği anlattı.


HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Meclis Başkanı Mustafa Şentop arasında dün Meclis’te bir gerginlik yaşandı.

Gergerlioğlu hukuksuz yere cezaevine konulmasını anlattığı sırada Mustafa Şentop salonu terk etti, Gergerlioğlu’nun mikrofonu kapatıldı.


Gergerlioğlu, Şentop’la yaşadığı o gergin anları Ahval Habere anlattı:

“Hukuksuz bir yargılama sonucunda Meclis Başkanı Mustafa Şentop hakkımdaki kararı okutup vekilliğimi düşürmüştü. Aslında Anayasa Mahkemesi’ni bekleyebilirdi, dönem sonunu bekleyebilirdi, seçenekler vardı ama büyük bir skandala imza attı. Ben meclise döndüm ama halkın iradesi ayaklar altına alındı. Milletvekilliği dokunulmazlığı çiğnenmiş oldu. 96 gün cezaevinde kaldıktan sonra çıktım. Bu Meclis adına utanç verici bir durum. Buna rağmen biz eleştirimizi yapınca bağırıp çağırıp salonu terk ediyorlar. Biz yargısal bir kumpasın mağduru olduğumuzu söyledik. Biz sabırla bunları Mustafa Şentopun yüzüne söylemeyi bekledik. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Meclis Başkanı’nın yaptığı işler usule hukuka uygun mu konusu görüşülürken bu konuyu söylemeyi istedim. Yaşadığım olay son bir yılda Türkiye demokrasisi adı altında yaşadığım en çarpıcı olaydı. Meclis Başkanı’na neden halkın iradesini ayakları altına aldınız, vekilliğimi düşürdünüz beni boş yere zindana attınız, daha sonra döndüm burada karşınızdayım bu bile size yeter dedim. Ben bunları söyleyince Mustafa Şentop renkten renge girdi. Ne yapacağını bilemedi. Ve bir suçlu ruh halindeydi. Yüz halini görmenizi isterdim. O şaşkınlıkla ayağa kalktı ve salonun kapısına kadar gitti. Arkasından da büyük bir topluluk onunla beraber gitti. Bu arada Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı benim sözümü kesmişti, mikrofonumu kapatmıştı. Ben bana yapılan hukuksuzluğun hesabını soruyorum benim sözümü kesiyorlar. Meclis başkanı salon dışına kaçarak benim sözlerimi duymamaya çalışıyordu. Ama ben konuşmaya devam ettim. Mustafa Şentopun başka büyük bir ayıbı daha vardı. Hakkımda sahte evrak düzenlemişti. Beni dört günlük adalet nöbetimin sonunda dışarı çıkartmak için Meclis başkanlığı 10 tane polise hakkımda sahte tutanak hazırlatmış. Güya ben ve arkadaşlarım Meclis Genel Kurulu’ndan HDP salonuna geçerken ‘Biji serok Apo’ diye bağırmışım. Bizi kameraya çeken görüntülerde de böyle bir şey yoktu. Buna alet olan Mustafa Şentop’tu. Meclis Başkanı sahte evrak düzenletti. Bu ispatlandı. Ama bununla yüzleşmeyi tercih etmedi Mustafa Şentop.”

Son güncelleme: 16:57 29.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı