• Turkhane Logo

Hakkari’de kar maskeli polisler kargocuyu darp etti

Hakkari’de bir kargo şirketinde çalışan Eyüp Er, kargosunu götürdüğü bir polisin eşine “canım” dediği gerekçesiyle 4 polis tarafından darp edildiğini iddia etti. Er, polisler hakkında şikayetçi oldu.

10:43 20 Ağustos 2021 Cuma
Hakkari’de kar maskeli polisler kargocuyu darp etti
Hakkari’de bir kargo şirketinde çalışan Eyüp Er, kargosunu götürdüğü bir polisin eşine “canım” dediği gerekçesiyle 4 polis tarafından darp edildiğini iddia etti. Er, polisler hakkında şikayetçi oldu.


Hakkari’de 15 yıldır bir kargo şirketinde çalışan Eyüp Er, öğle saatlerinde özel harekat binalarında ikamet eden bir polisin evine kargo götürdü.

Zile basan Er, kapı açılmayınca kargonun üzerinde yazan numarayı aradı. Telefona cevap veren kadına kargolarının olduğunu ve kapıyı açmasını istedi. Kargosunu teslim ettikten bir süre sonra çalıştığı kargo şirketi tarafından aranan Er’e Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermeye gitmesi gerektiği aktarıldı. İfadeye giden Er, iddiaya göre kargoyu teslim ettiği kadına “canım” dediği için emniyete çağrıldığını ve hakkında şikâyetçi olduklarını öğrendi.


DARP RAPORU ALDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından hastaneye götürülen Er, sağlık kontrolünden sonra polis otosuyla evine bırakıldı. Evine 100 metre kala araçtan inen Er, arkalarındaki araçtan inen, sivil giyimli, yüzleri kar maskesiyle kapalı 4 polis tarafından zorla araca bindirilerek darp edildiğini ileri sürdü. Arkadaşları ve akrabalarının yardımıyla hastaneye götürülen Er, birkaç saat müşahede altında tutulduktan sonra darp raporunu alarak taburcu edildi.

POLİSLER KAR MASKELİYDİ

Eyüp Er, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Bugün bir kargo vardı. Bir özel harekâtçıya ait. Adrese gittim. Birkaç kez kapıyı çaldım. Kimse kapıyı açmadı. Ben de kargo sahibinin numarasını aradım. Telefona Aybüke isimli bir kadın çıktı. Ben de ‘evde misiniz, bir kargonuz var size teslim edeceğim’ dedim. Sonrasında kapıyı açtı, ben de kargoyu teslim edip oradan ayrıldım. Bir müddet sonra polis olan eşi kargo şirketini arayarak eşine ‘canım’ diye hitap ettiğimi, beni yaşatmayacağını söylemiş. Hakkımda da şikayetçi olmuşlar. Şirketim de beni haberdar edince emniyet müdürlüğüne giderek ifade verdim. İfademden sonra hastaneye sağlık kontrolünden geçirildim. Polis otosuyla beni eve bıraktılar. Evime 100 metre kala araçtan indim. Evime doğru yürüdüğümde başka bir polis otosu arkamızdan geliyordu. Bu araçtan inenler zorla beni araca bindirerek darp etti. Araç sivildi, polislerin ise yüzü kar maskeliydi.”

Kendisini darp eden polislerden şikayetçi olduğunu belirten Er, hastaneden darp raporu alarak avukatıyla polis karakoluna gitti. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili bilgi sahibi olmadıklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Son güncelleme: 10:43 20.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı