• Turkhane Logo

Hakkari’de bir çoban vuruldu kimsenin umurunda olmadı

Koyunlarını otlatırken vurulan çoban Sertip Şen’in babası: “Hakkari’de bir çoban vurulmuş kimin umurunda” demişti öyle oldu. Vuran uzman çavuş serbest.

13:21 22 Mayıs 2019 Çarşamba
Hakkari’de bir çoban vuruldu kimsenin umurunda olmadı
Koyunlarını otlatırken vurulan çoban Sertip Şen’in babası: “Hakkari’de bir çoban vurulmuş kimin umurunda” demişti öyle oldu. Vuran uzman çavuş serbest.

Yüksekova’da koyunlarını otlattığı esnada öldürülen çoban Sertip Şen’i vurduğu belirlenen Uzman Çavuş M.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Onbaşılar (Wargenima) köyünde, 2 Mayıs Perşembe günü koyunları otlattığı esnada askeri bölgeden açılan ateş sonucu vurulan 46 yaşındaki Sertip Şen’in yaşamını yitirmesi olayında ön otopsi raporuna çıktı.

KALBİNDEN VURULDU UYARI AMAÇLI DENDİ


Raporda Şen’in kalbine yakın bir noktaya isabet eden kurşunla yaşamını yitirdiği ve derinliğinin ölçülemediğine yer verildi.

Olaya ilişkin Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı. Yapılan incelemede silahın sözleşmeli Er H.A.’ya ait olduğu, ateş eden kişinin ise Uzman Çavuş M.T. olduğu saptandı. Soruşturmada Şen’in askeriyeye ait HK33 Piyade Tüfeği silahıyla öldürüldüğü belirlendi.

Gözaltına alınan Uzman Çavuş M.T. savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi’nde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

M.T. mahkeme ve savcılıkta yaptığı savunmasında uyarı amaçlı ateş ettiğini, daha öncede uyarı amaçlı ateş edildiğini ve bunun sıklıkla yapıldığını ileri sürdü.

“HAKKARİ’DE BİR ÇOBAN ÖLMÜŞ KİMİN UMURUNDA”

Baba Şen, olayı şu sözlerle anlatmıştı:

“Sabah 07.00’de koyunları alarak köye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kavlêboş Yaylası’na götürdü. Akşam saatlerinde pancar toplayan kadınlar görmüş. Olay yerine giden köylüler, Sertip’i 3 kilometre boyunca sırtında taşıyarak köye getirdi. Uzun bir süre yaralı bir şekilde kalmış ve çok kan kaybı yaşamıştı.

Oğlum kalbine yakın bir yere isabet eden kurşunla yaralanmış. Karakol bölgesinde vurulan oğlum orada uzun bir süre kan kaybı yaşadı. Vurulduğu yerde karakol ve üst bölgeleri var. O kadar yakın yerde vurulan oğluma neden müdahale edilmedi? Yüksekova’nın bir köyünde bir çoban vurulmuş, yaşamını yitirmiş ama kamuoyu sessiz. Ölüm bu kadar basit olmamalı. Hakkari’de bir çoban vurulmuş kimin umurunda? Biz sonuna kadar bu olayın peşinde olacağız.”

Son güncelleme: 13:21 22.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı