• Turkhane Logo

Hakim ve savcıların oturduğu site yönetimine siviller seçildi, savcı yeni yönetimi gözaltına aldırdı

18:50 11 Temmuz 2023 Salı
Hakim ve savcıların oturduğu site yönetimine siviller seçildi, savcı yeni yönetimi gözaltına aldırdı





İstanbul Başakşehir’de hakim ve savcıların oturduğu Ortaköy sitesinde yapılan seçimde, hakimlerin bulunduğu site yönetimine siviller seçildi. Hakimler site yönetimini devretmeyeceklerini açıkladı, yeni yönetim savcı kararı ile gözaltına alındı.



Patronlar Dünyası’nda yer alan habere göre skandal olay 4 gün önce yaşandı.



Başakşehir’deki Ortaköy Sitesi’nde 7 Temmuz’da yönetici seçimleri yapıldı. Seçimler sonunda Zekeriya Bektaş, Mariye Sarıcı ve Nursel Polat yeni yönetici oldu.



HAKİMLER DİRENDİ YÖNETİMİ DEVRETMEDİ



Yeni yöneticiler görevi devralmak için dün sitedeki yönetim ofisine gitti. Ancak, bekledikleri bir ortamla karşılaşmadılar. Aralarında hakimlerin de bulunduğu eski yöneticiler, yönetimi kendilerine devretmeyeceklerini söyledi.



Eski ve yeni yöneticiler arasında tartışma çıktı. Yeni yöneticiler, yönetim ofisini kilitleyerek evlerine gitti.



ANAHTARI VERMEDİLER GÖZALTINA ALINDILAR



Olaydan kısa bir süre sonra yeni yöneticilerin evlerine polis gitti. Polisler, “Yönetim ofisinin anahtarlarını verin yoksa gözaltına alınacaksınız” dedi. Anahtarı verilmemesi üzerine polis ekipleri yeni yönetiminde bulunan kişileri hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına aldı.



Eski yönetici “hakimler” yeni yöneticileri savcılığa şikâyet ettiği, savcı Tuncer Bingöl’ün de gözaltı kararı verdiği öğrenildi.

Son güncelleme: 18:50 11.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı