• Turkhane Logo

Hakarete maruz kalan havalimanı personeli işten mi atıldı?

Hakarete maruz kalan havalimanı personelinin ilişiğinin kesildiği iddiasına şirketten açıklama geldi.

23:38 29 Nisan 2019 Pazartesi
Hakarete maruz kalan havalimanı personeli işten mi atıldı?
Hakarete maruz kalan havalimanı personelinin ilişiğinin kesildiği iddiasına şirketten açıklama geldi.

Çelebi Hava Servisi AŞ, İstanbul Havalimanından Bodruma gidecek tarifeli seferin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada kadın yolcunun hakaretlerine maruz kalan çalışanının şirketle ilişiğinin kesildiği iddiasını yalanladı.



Çelebiden yapılan açıklamada, 24 Nisandaki olaya istinaden, Cumhuriyet Savcılığı tarafından resen başlatılan soruşturma çerçevesinde söz konusu çalışanın 26 Nisanda ifade vermek üzere İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğüne davet edildiği, Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) 234. madde çerçevesinde ifadesi alınarak, olaya adı karışan kişiden şikayetçi olduğu belirtildi.



Açıklamada, bu işlem sırasında çalışana her türlü desteğin sağlandığı aktarılarak, Şirketimiz ayrıca yolcular ile havalimanında çalışan kişilerin karşı karşıya kalmalarını önleyecek tedbirlerin daha geniş bir perspektif ile tüm havalimanı kullanıcılarını kapsayacak şekilde ele alınması gerektiği kanısındadır. Bu amaçla şirketimiz havalimanında görev yapan tüm paydaş şirketler ile iş birliği çabalarını harekete geçirmiştir. Adı geçen personelimizin bu olayla ilgili olarak şirketimizle ilişiğinin kesildiğine ilişkin yapılan spekülasyonlar hiçbir biçimde gerçeği yansıtmamakta olup, şirketimiz mağdur olan personelimizin ihtiyaç duyacağı her türlü desteği vermeye bundan sonra da devam edecektir. ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Havalimanında seferini bekleyen yolcu, uçağının rötar yapmasını öne sürerek, özel bir şirkete ait personeli konudan sorumlu gösterip tahrik etmesi sonucu havalimanında gerginlik yaşandı pic.twitter.com/Fakpi10EbL
— HavArenaMedya (@HavArenaMedya) 25 Nisan 2019

Son güncelleme: 23:38 29.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı