• Turkhane Logo

Hakan Şükür’den darbe açıklaması: “Suçlular kimse ceza alsın”

Euronews’e konuşan eski milli futbolcu Hakan Şükür, darbe suçlamalarına cevap verdi.

14:08 22 Şubat 2020 Cumartesi
Hakan Şükür’den darbe açıklaması: “Suçlular kimse ceza alsın”
Euronews’e konuşan eski milli futbolcu Hakan Şükür, darbe suçlamalarına cevap verdi.



“Hakkımda böyle bir iddianame yok. Sadece kara propaganda var. Suçlular kimse ceza alsın. Bunu en çok ben isterim. Hangi hareketten, hangi cemaatten kim varsa ceza alsın.”

 AKP iktidarının oluşturduğu baskı ortamı sebebiyle Türkiye’yi terk etmek zorunda kalan on binlerce kişiden biri olan eski milli futbolcu Hakan Şükür, hakkındaki iddialarla ilgili Euronews’e konuştu.


İşte “Neden siyasete girdi? Darbe suçlamaları için ne diyor? Fethullah Gülen ile ilişkisi nasıl? Ailesinin güvenliğinden endişe ediyor mu? Mal varlığına el konulduktan sonra ne iş yaptı ve bundan sonra ne yapmak istiyor?” soruları yöneltilen eski milli futbolcunun cevapları…

SİYASETE ERDOĞAN’IN BASKISI İLE GİRDİĞİNİ BELİRTTİ

Aktif futbolu bıraktıktan sonra, antrenörlük lisansını aldığını, kesinlikle siyaseti düşünmediğini belirten Şükür, “Dönemin başbakanı (Erdoğan) ülkenin bana ihtiyacı olduğunu söyleyerek ısrar etti, baskı yaptı” sözleriyle, Meclis’e neden girdiğini açıklıyor.

ŞİKE DAVASI SÜRECİNDE YARGIYA MÜDAHALE ETMEM İSTENDİ

Futbol projelerini ülke çapında gerçekleştirme imkanı vadedildiğini kaydedip seçildikten sonra bunun mümkün olmayacağını anladığını ifade ediyor. “Aslında siyasetin imajımızı, şöhretimizi kullandığını fark ettim” diyerek şike davası sürecinde yargıya müdahale etmesinin istendiği bilgisini paylaşıyor.

BİZE GELSİN YARGILANSIN DİYENLER, KENDİLERİ YARGILANMADI

17-25 Aralık’ta ‘güven sarsıntısı’ yaşadığını söyleyen Hakan Şükür, 4 bakanın yargılanmaması olayına atıfla “Bize gelsin yargılansın diyenler, kendileri hakkındaki suçlarla ilgili yargılanmadı” çıkışı yapıyor.

EŞİMİN İŞ YERİ TAŞLANDI ÇALIŞANLARI TACİZ EDİLDİ

AKP’den istifası sonrası tehditler aldığını açıklayarak eşinin iş yerinin taşlandığını, çalışanların taciz edildiğini ve bundan dolayı ülkeden ayrılmaya karar verdiklerini vurguluyor.

SİSTEMDEKİ HATALARI SORGULAYANLAR HAİN VE TERÖRİST İLAN EDİLİYOR

Eski milli futbolcuya göre o gün ses çıkaramayanlar, mahallecilik yapanlar bugün artık çok geç kalındığını görüyor. “Türkiye artık, sistemdeki hataları sorgulayanların hain ve terörist ilan edildiği bir ülke haline geldi.”

DEĞERLERİN ARKASINA SAKLANIP SUÇ İŞLEYENLERE SÖZ SÖYLENMİYOR

Bütün yaşananlara rağmen geleceğe dair umudunu koruyan Şükür, “Ben, devletimi, milletimi, bayrağımı, bütün değerlerimi çok seviyorum” deyip ekliyor, “Bu değerlerin arkasına saklanıp suç işleyen insanlara söz söylemek, değerlerimize söylenmiş gibi görülüyor.”

İNSANLAR SUÇSUZLUĞUNU DEĞİL İDDİA SAHİBİ SUÇU İSPATLAMALI

Darbe suçlamalarına da değinerek şunları ifade ediyor: “Hakkımda böyle bir iddianame yok. Sadece kara propaganda var. İnsanlar suçsuzluğunu değil, iddia sahibi suçunuzu ispat etmek zorunda. Suçlular kimse ceza alsın. Bunu en çok ben isterim. Hangi hareketten, hangi cemaatten kim varsa ceza alsın.”

CEMAATİN ORGANİZASYONLARINA ERDOĞAN’IN UÇAĞI İLE GİTTİK

Gülen Hareketi’nin bir dönem Türkiye’de özellikle iktidarca el üstünde tutulduğunu hatırlatan eski milli futbolcu, bu cemaatin düzenlediği organizasyonlara da AKP üyeleriyle katıldığını, hatta Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla dahi götürüldüğünü aktarıyor.

KARİYERİNE FUTBOL İLE DEVAM ETMEK İSTİYOR

Hakan Şükür, kazançlarını Türkiye’de değerlendirmeyi tercih ettiğini ve yurt dışına yatırım yapmadığını anımsatıyor ve bu sebeple ABD’de zor günler geçirdiğini belirtiyor. Mal varlığına el konulması sonrası, kısıtlı bir sermayeyle Amerika’da başladığı kafe işinin battığını söyleyen milli futbolcu, kariyerine yine futbolda devam etmek istiyor.

ŞOFÖRLÜK YAPMADIM AMA ONUN DIŞINDA BİRÇOK İŞ YAPTIM

Uber şoförü olduğuna dair haberlere de değinerek, bir dönem Uber işi yapan bir arkadaşına İngilizce öğrenmek için eşlik ettiğini ancak tam olarak şoförlük yapmadığını kaydediyor. Ancak içinde bulunduğu durumu “Uber dışında başka birçok iş yaptım” cümlesiyle açıklıyor.

İMKANIM BİLE OLSA TRUMP’TAN YARDIM İSTEMEM

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tutukluluklarına atıf yapan Şükür, Türkiye’de hukukun işlemediği görüşünde. Rahip Brunson’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın talebiyle serbest bırakıldığını hatırlatarak imkanı olsa bile benzer bir durumdan yararlanmak istemeyeceğini dile getiriyor.

ALINTERİMLE KAZANDIM ALLAH ONLARI ZAYİ ETMEZ

Her ne kadar Türkiye’de kalan ailesinin can güvenliğinden endişe etse de, mevcut hukuk sisteminin iktidardan bağımsız hareket etmediğini düşünse de, bir gün ülkesinin normalleşeceğine dair inancını muhafaza ediyor. Şükür, mal varlığını bir gün geri alacağına dair inancını da “Ben alın terimle kazandım. Allah onları zayi etmez” şeklinde ifade ediyor.

Son güncelleme: 14:08 22.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı