• Turkhane Logo

Hakan Şükür deşifre etti: Erdoğan, ‘Aziz Yıldırım’ı Türk futbolundan temizleyelim, başkanı biz belirleyelim’ d

Hakan Şükür, 3 Temmuz 2011’de yılında gerçekleşen şike operasyonundan sonra dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘‘Aziz Yıldırım’ı Türk futbolundan temizleyelim. Fenerbahçe’yi bu adamdan kurtaralım. Fenerbahçe Başkanı’nı bizim belirlememiz lazım.’’ dediğini söyledi.

20:25 04 Kasım 2022 Cuma
Hakan Şükür deşifre etti: Erdoğan, ‘Aziz Yıldırım’ı Türk futbolundan temizleyelim, başkanı biz belirleyelim’ d
Hakan Şükür, 3 Temmuz 2011’de yılında gerçekleşen şike operasyonundan sonra dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘‘Aziz Yıldırım’ı Türk futbolundan temizleyelim. Fenerbahçe’yi bu adamdan kurtaralım. Fenerbahçe Başkanı’nı bizim belirlememiz lazım.’’ dediğini söyledi.





11 Haziran 2011’de gerçekleşen genel seçimlerden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günü olan 26 Şubat’ta kendisini Üsküdar’da ofisine çağırdığını söyleyen Hakan Şükür, AKP’nin oylarını artırmak için Fenerbahçeli basketbolcu İbrahim Kutluay ve kendisine milletvekilliği teklif ettiğini belirtti. Daha sonra İbrahim Kutluay’ın milletvekilliği adaylığından özel sebeplerden dolayı vazgeçtiğini söyleyen Hakan Şükür, 11 Haziran’da milletvekilli seçildikten sonra 3 Temmuz’da şike operasyonu gerçekleştiğini belirtti.



Kamuoyunda bomba etkisi yapan şike operasyonuyla ilgili konuşan Hakan Şükür şu ifadeleri kullandı:



‘‘11 Haziran’da milletvekili oldum, 3 Temmuz’da şike süreci başladı. Şike sürecinden benim futbolcu arkadaşlarımda tutuklandı. TBMM’nin açılacağı Ekim ayına kadar ortalık toz duman oldu. Meclis’te gördüğüm o süreç Türkiye tarihini değiştiren şeylerdi. Yıldırım Demirören’in başkan seçilmesi Mehmet Ali Aydınlar’dan alınması, arka planda dönen dolaplar. Hukukun tamamıyla dışında konuşulan şeyler. Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türk futbolundan Aziz Yıldırım’ı temizlememiz lazım. Fenerbahçe başkanını bizim belirlememiz lazım.’’ demesi.  Ben bunları gördüm, bunları yaşadım, yaşamadığım bir şeyi neden anlatayım? Bunları kulaklarımla duydum, gözlerimle gördüm.



‘‘AZİZ YILDIRIM CEZAEVİNDE İKEN ERDOĞAN’A ETMEDİĞİ KÜFÜRÜ BIRAKMIYORDU’’



Aziz Yıldırım’ı hapiste iken ziyaret ettim. Aziz Yıldırım o ziyarette ülkenin başbakanına etmediği küfrü bırakmıyordu. Tabi o zaman şartlar başkaydı tabi bugünkü gibi değil. Bugün ‘o buna kumpas kurdu, bu buna kumpas kurdu’ diyorlar. Kim kime kumpas kurdu, kim Fenerbahçe’yi ele geçirmeye çalıştı ben bunları gördüm. Güç kimdeyse ona göre şekil alan bir Türkiye’de ben bu mağduriyetleri bu bedelleri ödüyorum.



‘‘AKP GRUP TOPLANTISINI TERK ETTİM’’



O süreçte TBMM’deki grup toplantısında Recep Tayyip Erdoğan, ‘kişi ve kurumları ayıralım, kişinin cezasını kurumlar çekmesin’ dediği zaman ben grup toplantısını terk ettim. Dışarı çıktığımda gazeteciler etrafımı çevirdi genelde havuz medyası ve onlarla birlikte hareket eden basın mensupları bana ‘şike olayıyla ilgili sen ne düşünüyorsun’ diye sordular.



Ben de şöyle cevap verdim: ‘‘Benim futbolcu arkadaşlarım var hapiste, ben bu kişilerin böyle bir şey yaptıklarına inanmak istemiyorum. Hukuki süreç devam ediyor bekleyelim görelim, sabredelim. Ben o arkadaşlarıma inanmak zorundayım.’’



Daha sonra gittim odama, grup toplantısı bitti, o dönem Meclis’te Türker isminde Başbakan’ın özel kalem müdürü var. Telefon açtı ‘Hakan çabuk buraya gel’ dedi. Ben de ‘Hayırdır ne oldu’ diye sordum. O da bana ‘Başbakan sinirle içeri girdi, seninle görüşmek istiyor.’ dedi.



Gittiğimde odada Meral Akşener vardı, sohbet ediyorlardı. Akşener, Meclis Başkanı vekiliydi o zaman. Daha sonra Meral hanım gitti ben kaldım. Bana Erdoğan dedi ki, ‘sen nasıl böyle konuşuyorsun, bizim söylediklerimizin aksini söylüyorsun.’



Ben de o zaman dedim ki, ‘Aziz Yıldırım bana böyle söylüyor, şike yapmadıklarını iddia ediyorlar.’



ERDOĞAN: NE ŞİKE YAPMAMIŞI, AZİZ YILDIRIM ANASINI BİLE AĞLATMIŞ



Bunun üzerine ‘ne yapmamışı anasını bile ağlatmış, Aziz Yıldırım’ı temizlemediğimiz sürece Türk futbolundan hiçbir şey olmaz.’ dedi.



Bunun üzerine ben de ‘Sayın Başbakanım hukuki sonuç alınana kadar bunu böyle söylemek zorundayım. Kimseye peşin hükümle şike yaptı diyemem’ dedim.



Bunun üzerine Erdoğan, ‘ne yapmamış, anasını bile ağlatmış’ dedi.



‘Benim futbolcu arkadaşlarım da içeri’ diye söylediğimde bana ‘bir yasa çıkaracağız onları içeriden çıkaracağız. Sen bu konuda sessiz kal hiç konuşma’ dedi.’’





Son güncelleme: 20:25 04.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı