• Turkhane Logo

Hakan Fidan'a Erdoğan blokesi

Siyasete gireceği iddia edilen MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Erdoğan tarafından blok edilebileceği öne sürüldü.

12:16 30 Mart 2023 Perşembe
Hakan Fidan'a Erdoğan blokesi
Siyasete gireceği iddia edilen MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Erdoğan tarafından blok edilebileceği öne sürüldü.

Ahmet Davutoğlunun başbakanlığı dönemde AKPden milletvekili olmak için MİT Başkanlığından istifa eden Hakan Fidanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından siyasete girmesi engellenmişti.
14 Mayıs seçimlerine az bir süre kala milletvekili listelerinin hazırladığı bugünlerde  MİT Başkanı Hakan Fidanın siyasete gireceğine dair kulis bilgileri gündeme geldi.
TurkTime yazarı Talat Atilla, bugünkü yazısının Mit Müsteşarı yerinde kalabilir başlıklı bölümünde Hakan Fidanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından siyasete girmesi bloke edildiğini öne sürdü.
ERDOĞAN TARAFINDAN BLOKE EDİLEBİLİRTalat Atillanın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:
MİT Müsteşarı Hakan Fidanın ikinci siyaset denemesi de Erdoğan tarafından bloke edilebilir. Erdoğandan İlk seferinde izin al(a)madığı için geriye dönmek zorunda kalan Fidanın bu seçimlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı ya da Bakan olma isteği Ankarada sıkça seslendiriyordu.
Tayyip Beyin, Hakan Fidanın isteğine bu sefer sıcak baktığı kulislerde konuşuluyordu ama Fidanın yerine tam anlamıyla güvenebileceği bir ismi bulamadığı için, Hakan Fidanı aynı görevde tutabileceği ihtimali giderek ağırlık kazanıyor. En azından bugün itibarıyla!
2 VEKİLLİK TEKLİFİ RAFA KALKTIÖte yandan Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce görüşmesini köşesine taşıyan Atilla, CHPli üst düzey bir yöneticinin görüşme öncesi Kılıçdaroğluna söylediklerini aktardı. 
Atillanın iddiasına göre,  CHPli bir üst düzey yönetici, Kılıçdaroğluna Efendim pazarlık kapısı açılırsa bizi hangi noktaya çekeceğini bilemeyiz. Siyasi tecrübesi yüksektir. Elimizi versek, kolumuzu kurtaramayız! deyince, bu 2 vekillik teklifi de rafa kalktı.
Bu ziyaretin önemli ve doğru olduğunu söyleyen Atilla, Cumhurbaşkanı adayı ve ana muhalefetin lideri olarak İncenin ayağına kadar giderek stratejik ve mutevazı bir adım attı. Sıcak patatesleri İncenin ellerine bırakıp partisine döndü ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 12:16 30.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı