• Turkhane Logo

Hakan Fidan sonunda itiraf etti: 15 Temmuz’u nasıl kurguladıklarını anlattı; F…’ye karşı başlattığımız mü

18:50 19 Mart 2024 Salı
Hakan Fidan sonunda itiraf etti: 15 Temmuz’u nasıl kurguladıklarını anlattı; F…’ye karşı başlattığımız mü









13 yıl Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başında bulunan Erdoğan’ın hukuksuzluklarının önemli aktörlerinden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın CNN Türk’teki programı sorgulayan gazeteciler için haber konusuyla dolu. Fidan’ın 15 Temmuz 2016 gecesiyle ilgili itirafı, tanık olarak bile neden hiçbir mahkemeye çıkmadığının ispatı oldu. TBMM Darbe Komisyonu’na yazılı ifade gönderen Fidan, kendisine en yakın gazeteci Hande Fırat ile konuşurken dâhi Türkiye normalleştiğinde savcı ve hakimlerin dosyalar açacağı çelişkili açıklamalar yapmaktan kendini alamadı.



Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk’te Hande Fırat’a açıklamalarda bulundu. Boldmedya’dan Taner Demir’in haberine göre, Sosyal medyada en çok dolaştırılan 4 dakika 3 saniyelik CNN Türk videosunda Fidan, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın evinde ve çalışma ofisinde bulunduğu belirtilen dinleme cihazlarıyla ilgili birçok noktayı kararttı. Uludere olayının tarihini yanlış söyledi. Yutkuna yutkuna konuştuğu sıralarda 15 Temmuz’un nasıl kurgulandığının da ipuçlarını farkında olmadan söyleyiverdi.



BÖCEK OLAYINDAKİ MUSTAFA VARANK AYRINTISINI GİZLEDİ



Fidan, kimin koyduğu mahkemelerce hala ortaya çıkarılamayan dinleme cihazlarıyla ilgili konuşurken şunları söyledi: “Dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala bey dedi ki, ‘Bizim Başbakanımızın ofislerinde kontrolde bulunmamız lazım.’ 28 Aralık 2011 MGK günü, biz MGK’dayken kimsenin beklemediği bir zamandı. Biz başbakanımızın hem kendi konutuna hem Resmi konutuna TİM gönderdik. Dinleme cihalarını bulduk. Bu cihazlar emniyet içindeki bir grup tarafından yapılmış.”



VARANK MAHKEMEDE MİT’İ ADRES GÖSTERMİŞTİ



Ancak Fidan bilerek Mustafa Varank ayrıntısını anlatmadı. Oysaki Mustafa Varank böcek olayıyla ilgili tanık olarak mahkemelere ifade veren kişiydi. Eski başdanışman Varank, mahkemelerde dinleme cihazlarıyla ilgili kendisine sorulan pek çok soruda MİT’i adres göstermişti.



“BÖCEĞİ GÖREN YERLERİN KAMERA KAYITLARI NEDEN YOK?”



Ankara 7. Ağır Ceza MahkemesindE 2015 yılında görülen davada dönemin Başbakanlık Müşaviri, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank ‘tanık’ olarak dinlenmişti. Varank, avukatların ‘Neden adli makamlara bilgi verilmedi? Böceğin bulunduğu yerleri gören kameraların kayıtları neden alınmadı? Böceğin alıcı taraması için 25 gün niye beklendi?’ gibi sorulara ‘MİT’e soracaksınız yanıtını vermişti.



“PRİZ ÜZERİNDE PARMAK İZİ VE DNA İNCELEMESİ YAPILMADI”



Varank, priz üzerinde parmak izi ve DNA incelemesine ilişkin sorular üzerine, bu konularda uzman olmadığını, ilgili personelin ne karar verdiyse, sürecin o şekilde işlediğini mahkeme tutanaklarına geçti. Fidan, bu ayrıntıları bildiği halde karartmayı tercih etti.



“CUMHURBAŞKANIMIZ GERÇEK MUHAREBE SAHASI LİDERİ, KAVGAYA HAZIR OLDUĞUNUZ ZAMAN ORTAYA ÇIKARMANIZ GEREKİYOR”



Mahkemelerin çağrısına ve TBMM’nin davetine gitmediği için şimdiye kadar yapmadığı 15 Temmuz itirafı Hakan Fidan’ın dilinden Hande Fırat’ın karşısında dökülüverdi. Dinleme cihazları bulunduktan sonraki süreci anlatan Fidan, “Cumhurbaşkanımız son derece tecrübeli siyasi lider, gerçek muharebe sahası lideri. O konunun ne zaman ve nasıl şekilde ilan edileceğini kendi kafasında biliyor. Çünkü birşeyi ilan ettikten sonra açıktan kavgayı yapacaksınız. Ama kavgayı siz hazır olduğunuz zaman ortaya çıkarmanız gerekiyor. Biz onu bulduk ve F…’cüler de bunu bildiler.” dedi.



ULUDERE OLAYININ TARİHİNİ YANLIŞ SÖYLEDİ



28 Aralık 2011 tarihinde yaşanan Uludere bombalamasının tarihini de karıştıran Fidan şöyle devam etti: “Hemen Ocak ayında talihsiz Uludere olayı oldu ve F… yayın organları şimdi hapiste olan gazeteciler bunu bizim üzerimize atmaya çalıştılar. Kendi üzerlerine gelineceğini biliyorlar. Suçları ortaya çıktı. Bunu ortaya çıkaran MİT’i hedefe koymaya çalıştılar. Kamuoyu nezdinde MİT’i zor duruma düşürücü operasyon başlattılar. Cumhurbaşkanımız cuma namazı çıkışı bunlara örtülü bir cevap verdi. Hatta dolaylı bu dinleme cihazlarına işarette bulundu.”



EN BÜYÜK 15 TEMMUZ İTİRAFI: ÇOK ŞÜKÜR 2016’DAN SONRA…



“Arkasından birden bire 7 Şubat kriziyle beni savcılığa ifadeye çağırma olayı yaşandı.” diyen Fidan, 15 Temmuz’a giden süreci nasıl yönettiklerine dair şu itiraflarda bulundu:  “Arkasında başlayan süreç bununla başlayan bir süreç. Esas itibariyle Bizim F…’ye karşı başbakanımızın liderliğinde kamuoyuna da çok fazla şey yapmadan başlattığımız o aslında milli mücadele dönemi dediğimiz dönem. O gerçek bir milli mücadele dediğimiz döneminin başlangıcı oldu. O, yıllar sürdü biliyorsunuz. Çok şükür 2016’dan sonra da F… sistemden söküldü atıldı.”



Fidan, bu sözleriyle 7 Şubat 2012 tarihinde Gülen Hareketi’ne karşı başlattıkları tasfiye girişimini 15 Temmuz 2016 tarihindeki operasyonla tamamladıklarını ifşa etmiş oldu.

Son güncelleme: 18:50 19.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı