• Turkhane Logo

‘Hakan Atilla’nın suçlu bulunması Halkbank’a zorluk çıkarabilir’

Halkbank yaptırımlarla karşılaşabilir...

22:44 04 Ocak 2018 Perşembe
‘Hakan Atilla’nın suçlu bulunması Halkbank’a zorluk çıkarabilir’
Halkbank yaptırımlarla karşılaşabilir...

New York merkezli haber ajansı Bloomberg, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de görülen davada altı suçlamanın beşinden suçlu bulunmasını değerlendirdi.

BBC Türkçe’nin Bloomberg’ten aktarımına göre, ABD yönetimi Halkbank’ın da suç işlediğine kanaat getirirse, bankanın Amerikan dolarıyla işlem yapmasını engellemeye kadar varabilecek bazı kararlar alabilir.

Ajans bunun, küresel anlamda işlem yapan herhangi bir banka için zorluk yaratan bir durum olacağına dikkat çekti.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı jürinin kararı sonrası yaptığı açıklamada, “Yabancı bankaların ve bankacıların bir seçeneği var: İran’a ve diğer yaptırım uygulanan ülkelere ya açıkça yardım edersiniz ya da uluslararası bankacılık topluluğunun bir parçası olmayı tercih edersiniz. Ama bunların ikisini aynı anda yapamazsınız” ifadelerine yer vermişti.

Bloomberg’e göre bu açıklama da, yaptırım kararlarını uygulamaya sokmakla yükümlü ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi’nin (OFAC) harekete geçeceği anlamına gelebilir.

Resmi adı “ABD, Mehmet Hakan Atilla’ya karşı” olan davada Atilla’ya “ABD Hazine Bakanlığı’nı dolandırmak için kumpas kurma”, “Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı (International Emergency Economic Powers Act) delmek için kumpas kurma”, “bankacılık sisteminde sahtekarlık yapma”, “bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma”, “kara para aklama” ve “kara para aklamak için kumpas kurma” suçlamaları yöneltilmişti.

Son güncelleme: 22:44 04.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı