• Turkhane Logo

Haftaya S-400 faaliyetlerini göreceksiniz

Amerika Birleşik Devletleri'nin

15:29 04 Temmuz 2019 Perşembe
Haftaya S-400 faaliyetlerini göreceksiniz
Amerika Birleşik Devletleri'nin

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Rus hava savunma sistemi S-400ün teslimatına dair, Haftaya geldiği zaman göreceksiniz. Cumhurbaşkanının verdiği tarih vardı. Temmuzun birinci haftası geçti, ikinci haftasına giriyoruz. Haftaya S-400 faaliyetlerini göreceksiniz. dedi.
DEMİR: HEYETLER GELİR, GİDER
Ankarada bir otelde düzenlenen STM ThinkTech Enerji Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler Paneline katılan İsmail Demir, S-400 füzeleri için Rus heyetinin gelip gelmediği sorusuna, Heyetler gelir, gider. Bu işlemler devletlerin kuruluşları arasında işler. şeklinde cevap verdi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Rus S-400 hava savunma sistemi hareketliliğinin gelecek hafta başlayacağını kaydetti.

S 400lerin Doğu Akdenize konuşlandırılması planlanıyor mu? sorusu üzerine Demir, Sistemin konuşlandırılacağı yer Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) değerlendirilmesindedir. Fakat Doğu Akdenizi şu anda planlamalar içinde biz S 400 aldık, Doğu Akdeniz denklemi değişecek diye bir planlama yok. ifadelerini kullandı.
AMERİKAN AMBARGOSUNA KARŞI TEDBİR ALDIK
Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) muhtemel müeyyidelerine karşı atılacak adımlar hakkında bilgi veren Demir, Türkiye’nin tedbir aldığını söyledi.
Demir, yaptırımların belli bir süre zorluklara sebep olabileceğini, ancak uzun vadede savunma sanayinin daha da güçlenmesine ve ilerlemesine yol açacağını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 teslimatının temmuz ayı içerisinde gerçekleşeceğini açıklamıştı.

Son güncelleme: 15:29 04.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı