• Turkhane Logo

Hadi oradan, sen kimsin ya!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için kendisi hakkında 'bölücülük' imasında bulunan Mülkiye müfettişine,

13:12 20 Kasım 2020 Cuma
Hadi oradan, sen kimsin ya!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için kendisi hakkında 'bölücülük' imasında bulunan Mülkiye müfettişine,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının Kanal İstanbul projesi ile kendisine yakın şahısları ihya edeceğini söyledi. 

Kanal İstanbul güzergâhındaki arazilerin yüzde 70inin özel olduğunu ifade eden İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanını arayıp, Önce bir konuşalım diyeceğim. dedi. 
Proje güzergâhında son 7 yılda 40 milyon metrekare tapu işlemi tesis edildiğini vurguladı.  
SÜVEYŞ VE PANAMA KANALLARI İLE AYNI DEĞİL
FOX TVde Çalar Saat programına konuk olan İmamoğlu, Makamının adında Çevre ve Şehircilik geçen bir bakanın burada yapılacak kanalın Süveyş-Panama ile paralel tutmasına tanımlayacak söz bulamıyorum. Kaç defa kendisine davetimiz var. İlgi duyup davetimize icabet etmediler, temsilci yollamadılar. Çalıştayın kitabını yolladım makamlarına, hiç dönüp ‘Sayın İmamoğlu ne düşünüyorsunuz, anlat bize’ dediniz mi? sorusunu yöneltti. 

İçişleri Bakanlığının soruşturma evrakının 14 Kasım Cuma günü tebliğ edildiğini belirten İmamoğlu, Okurken dehşete düştüm. İdari bütünlüğünü bozucu eylemde bulunduğumu belirtiyor müfettiş. Daha ötesi tam bir sayfa ‘bölücü devlet otoritesi tanımaz’ benimle ilgili imada bulunuyor. Hadi oradan, sen kimsin ya.  Kanal İstanbul projesi bir seçim projesidir. İsmi de o zaman çılgın proje, İstanbul’u zaten çıldırttınız. dedi. 
ÜÇ HAFTA KAPANMA OLMADAN SALGIN KONTROL ALTINA ALINMAZ
Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarına dair açıklamalarda bulunan İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde hasta sayısının 2 bini aştığını açıkladı. 
İmamoğlu, Belediyede 80 bin kişi çalışıyor, hasta sayısı 2 bini aştı. Mart-nisan-mayısta 800’ü bulmuştuk en azla. Bu en üç katına gidiyor anlamına gelir. diye konuştu.

İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın dün akşamki beyanlarını eleştirdi. 
Ya ben Sayın bakanın şu sayın işine bu hararetle sarılmasına üzülüyorum. Bunu yapmasın. diyen İmamoğlu, 440 vefat diyorum. İstanbul tarihinin en yüksek vefatı. Geçen sene kasım ayında 205 ortalama günlük. İki katından daha fazla. Bizim verilerimizle yarışmayı bıraksın. Üç hafta kapanma yapsın, biz minnet duyacağız. dedi.
RAKİBİM BİNALİ YILDIRIM BELEDİYE İMKÂNLARINI KULLANIRKEN NEREDEYDİ KAMU KAYNAĞI?
Soruşturma dosyasındaki kamu kaynağı ifadelerine temas eden İmamoğlu 31 Mart 2019 Mahalli idareler Genel Seçiminde Binali Yıldırımın Büyükşehir Belediyesinin imkânlarını kullandığını, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın İstanbuldaki mitinglerde devletin imkanlarından faydalandığını kaydetti.
İmamoğlu, Benim seçimimde rakibim belediyenin taşıtlarıyla seçim kampanyası yaparken neredeydi kamu kaynağı, acaba onun adı kamu kaymağı mıydı? Sayın Cumhurbaşkanı günde 5 miting yaptı İstanbulda, bunlar olduğunda kamu kaynağı neredeydi? dedi. 

Son güncelleme: 13:12 20.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı