• Turkhane Logo

Hacı adaylarının Arafat yolculuğu başladı

00:50 26 Haziran 2023 Pazartesi
Hacı adaylarının Arafat yolculuğu başladı





Hacı farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan 2,5 milyon hacı adayı Arafat‘a çıkmaya başladı..



ARAFAT’TAN MÜZDELİFE’YE HAREKET



Bu yıl Türkiye’den 88 bin 430 hacı adayı kutsal topraklara ulaştı. Hacı adaylarının bir kısmı bugün saat 16.30’dan itibaren kafileler halinde Mekke’ye 25 kilometre mesafedeki Arafat’a hareket etti.  



“VAKFE DUASI” YAPILACAK



Hacı adaylarının, arife günü öğle ve ikindi namazlarının birleştirilerek (Cem-i takdim) kılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Vakfe duası yapacak. Hacı adayları Arafat’ta vakitlerini Kur’an-ı Kerim okuyarak, namaz kılarak ve dua ederek geçirecek.



Akşam saatlerinde Arafat’tan ayrılacak hacı adayları, daha sonra Müzdelife’ye geçecek. Burada akşam ve yatsı namazlarını yatsı vaktinde birleştirerek “Cem-i tehir” yapacak hacı adayları, Müzdelife vakfesine duracaklar.



Hacı adayları, daha sonra Mina’daki “Cemerat” bölgesine hareket edecek. Kurban Bayramı’nın birinci günü hacı adayları, “Büyük şeytana” yedi taş atacak.



HACI OLACAKLAR



Hacı adayları şeytan taşlama, kurban kesimi ve tıraş olmalarının ardından ihramdan çıkacaklar. Bayramın birinci günü öğlene doğru hac tamamlanmış olacak ancak sonraki günlerde de şeytan taşlamaya belirlenen saatlerde devam edilecek. Daha önce Medine şehrinde peygamberimizi ziyaret edip ibadetlerini yapan Hacı adayları Mekke’den ayrılmadan önce veda tavafı yaparak kutsal topraklara veda edecek.

Son güncelleme: 00:50 26.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı