• Turkhane Logo

Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır adliyeye sevk edildi

Bozkır'ın gözaltı süresi 2 kez uzatılmıştı.

13:30 08 Şubat 2022 Salı
Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır adliyeye sevk edildi
Bozkır'ın gözaltı süresi 2 kez uzatılmıştı.



Suriye’ye 49 defa silah sevkiyatı yaptığını itirafının ardından MİT tarafından Ukrayna’da yakalanarak getirilen eski Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, emniyetteki 12 günlük sorgusunun ardından adliyeye sevkedildi. Daha önce cezaevinde şüpheli bir şekilde öldürülmekten korktuğunu açıklayan Bozkır’ı savcılık sorguluyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirilen Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır, adliyeye sevk edildi.


ADLİYEYE SEVKEDİLDİ, TUTUKLANMASI BEKLENİYOR

İki kez gözaltı süresi uzatılan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlanan Bozkır, sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesine getirildi. Bozkır’ın, Hablemitoğlu soruşturması kapsamında, adliyedeki sorgusuna başlandı. AKP Hükumeti tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Bozkır, MİT tarafından Ukrayna’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmişti. Bozkır’ın yakalandığını AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 26 Ocak’ta duyurmuştu. Basına servis edilen gözaltı fotoğraflarında Bozkır’ın yüzündeki işkence izleri dikkat çekmişti.

IŞİD’E SİLAH SATIŞINI İTİRAF ETTİ

Bozkır, Ukrayna’da iken yaptığı açıklamalarda IŞİD’e silah sevkiyatını itiraf etmişti. MİT vasıtasıyla 49 defa silah sevkiyatı yaptığını, bir sevkiyatın iki ila dört milyon dolar olduğunu, her partinden 10 bin dolar gibi bir rakam komisyon aldığını açıklayan eski yüzbaşı Bozkır, paraların Katar’dan geldiğini, askeri birliklerin de bu işlerde kullanıldığını belirtmişti. Bozkır, silah sevkiyatının görüntülerini ve para dolu çantaların fotoğraflarını da paylaşmıştı.

HAPİSHANEDE ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUYOR

Son dönemde Ukrayna ile ilişkileri ilerleten Erdoğan Hükumeti, daha önce iadesini talep edip alamadığı Nuri Gökhan Bozkır’ı ek koruma ve siyasi sığınma başvurularına rağmen almayı başardı. MİT’in yaptığı bir operasyonla Türkiye’ye getirilen Bozkır, Ukrayna’da yaptığı açıklamalarda bildiklerinden dolayı hapishanede şüpheli bir şekilde öldürülen eski MİT mensubu Ergenekon davası sanığı Kaşif Kozinoğlu gibi cezaevinde öldürülmekten korktuğunu dile getirmişti.

Son güncelleme: 13:30 08.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı