• Turkhane Logo

Hablemitoğlu dosyasından Ergenekon sanıkları çıktı: MİT'e başkan olma hayalleri kurarken...

Necip Hablemitoğlu suikastı kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılanlar arasında Ergenekon davası sanıkları emekli albay Levent Göktaş ile İstihbarat Şube Müdürü Fikret Emek’in de bulunması dikkat çekti.

19:01 09 Haziran 2022 Perşembe
Hablemitoğlu dosyasından Ergenekon sanıkları çıktı: MİT'e başkan olma hayalleri kurarken...
Necip Hablemitoğlu suikastı kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılanlar arasında Ergenekon davası sanıkları emekli albay Levent Göktaş ile İstihbarat Şube Müdürü Fikret Emek’in de bulunması dikkat çekti.


Gülen Hareketi’nin üzerine yıkılmak istenen Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasından Ergenekon sanıkları çıktı. Suikastın kilit ismi olarak gösterilen Nuri Gökhan Bozkır’ın Türkiye’ye getirilmesinin ardından yeniden açılan dosyada, o önem Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda(ÖKK) görev yapan Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Alay Komutanı Levent Göktaş, Tim Komutanı Hakan Büyükçulha, birimde çalışan Tarkan Mumcuoğlu, İstihbarat Şube Müdürü Fikret Emek, Tan Dervişoğlu, Altan Bora, Bülent Kutsal ve Hacı Arabacı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İŞYERİNDE 51 NOLU DVD BULUNMUŞTU


Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de Ankara’daki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet, 28 Şubat rüzgârlarının esmeye devam ettiği o dönemde Gülen Hareketi’yle ilişkilendirilmeye çalışılsa da istenilen amaca ulaşılamadı. Bugün cinayeti bir kez daha Gülen Hareketi’nin üzerine yıkma gayreti var. Fakat soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler kafaları karıştırdı. Özellikle Göktaş ve Emek isimleri akıllara Ergenekon soruşturmasını getirdi. Her iki ismin de ‘Ergenekon’da kritik görevleri vardı. Soruşturmalar kapsamında emekli albay Levent Göktaş’ın iş yerinde yapılan aramada 51 nolu DVD ele geçirilmişti. Söz konusu DVD’nin içinde, beş bini aşkın kişiye ait çok özel bilgiler yer alıyordu. DVD’de bazı hâkim ve savcıların mahrem ilişkilerini gösteren şantaj kayıtlarının yanı sıra TSK mensuplarının bir kısmıyla ilgili fişleme belgeleri vardı. DVD’nin içinde yer alan “Yargıtay” isimli dosyasda ise yargı üyeleri, din, ırk ve siyasi görüşlerine göre “Sol-Kürt”, “Sol-güvenilir”, “Alevisol”, “Fethullah ile ilişkili”, “Muhafazakâr”, “Tarikatçı” “Sol-demokrat” “Nurcu” şeklinde sınıflandırılmıştı. Bazı yargı mensuplarının isimlerinin yanına “Mezhepçilik yapar”, “YARSAV’da aktif”, “Evli, bir kadınla ilişkisi var”, “Kurumun en vasıfsız personeli” gibi yorumlar yazılmıştı. “Acar 1998, Alev 2002, Altay 2001, Atak 2002, Balyoz 2002, Barbaros 2001, Yarasa 2004, Yılmaz 2002, Yıldırım 2001” harekât planlarına da aynı DVD’de rastlanmıştı. 51 nolu DVD, emekli albay Levent Göktaş’ın bürosunda ele geçirilince, Göktaş, bunun polis tarafından ofisine konulduğunu iddia etmişti. Sonrasında ise 51 nolu DVD’ye el koyma tutanağını, aramalarda hazır bulunan baro temsilcisi ile Göktaş’ın avukatlarının imzaladığı ortaya çıkmıştı.

15 TEMMUZ SONRASI ADI MİT MÜSTEŞARI OLARAK GEÇTİ

Bold Medyadan Berk Yıldırımın haberine göre, AKP-ulusalcı koalisyonunun kurulmasının ardından tüm suçlamalardan beraat eden Göktaş’ın ismi 15 Temmuz sonrası MİT Müsteşarı olarak bile geçti. Özellikle ODA TV, Göktaş’ın ismini ön plâna çıkaran yayınlar yaptı. Birçok operasyonel habere imza atan Barış Terkoğlu da o günlerde Göktaş’ın Hakan Fidan’ın yerine MİT’in başına geçeceğini yazdı.

EMİRLERİ ERGENEKON KOMUTANINDAN ALMALILAR

Göktaş ile aynı dönemde ÖKK İstihbarat Şube Müdürlüğü yapan Fikret Emek de Ergenekon davasının hapis yatıp daha sonra beraat eden sanıkları arasındaydı. Emek, 2007 yılında Eskişehir’de gözaltına alınmıştı. Annesini evinde yapılan aramada 11 kilo C-4 patlayıcı ile çok sayıda silah bulunmuştu. Emek’in evindeki aramada ise ‘Devlet Yöneticileri İçin Devlet Yönetimini Kısa Dönemde Çökertme Kılavuzu’ ve ‘Hükümet Darbesi Tekniği’ isimli kitaplara el konulmuştu. Bu belgelerdeki ‘Ajanlar merhametsiz olmalı ve bağımsız görev yapabilmelidirler. Emirleri doğrudan Ergenekon komutanından almalıdırlar, üst yöneticiler ve örgüt personeli ile ajanları tarafından bilinmemelidirler’ ifadeleri dikkat çekmişti. Emek’te ele geçirilen Alman Vakıflarına ait plan ve krokilerin de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait olmadığı anlaşılmıştı.

Son güncelleme: 19:01 09.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı