• Turkhane Logo

Haaretz: Müzik Festivalindeki sivillerden bir kısmını İsrail savaş helikopteri vurdu

16:50 19 Kasım 2023 Pazar
Haaretz: Müzik Festivalindeki sivillerden bir kısmını İsrail savaş helikopteri vurdu





Haaretz gazetesi, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik saldırıları sırasında bir festival alanında öldürülen 364 kişiden bir kısmının İsrail ordusu tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini yazdı.



İsrail’de yayınlanan muhalif Haaretz gazetesi, Hamas’ın 7 Ekim saldırılarında festival alanında öldürülen sivillerden bir kısmının İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini yazdı. Gazete bir İsrail savaş helikopterinin Hamas militanlarına ateş açarken İsrailli sivilleri de vurduğunu kaydetti.



Sebestiyet’in İsrail basınına dayandırdığı habere göre İsrailli güvenlik yetkilileri, Hamas’ın müzik festivali hakkında önceden bilgi sahibi olmadığı, saldırıda kullandığı dronlar ve paraşütler sayesinde festivali öğrendiği ve militanlarını daha sonra bölgeye yönlendirdiği sonucuna vardı.



Habere göre festivaldeki kişilerin çoğu silah sesleri duyulmadan önce partinin durdurulmasına karar verdi ve alandan kaçmayı başardı. Polis kaynakları da Hamas militanlarına ateş açan İsrail ordusuna ait bir savaş helikopteri bazı festival katılımcılarını vurduğunu foğruladı. Polise göre festivalde 364 kişi öldürüldü.



Yedioth Ahronoth gazetesi de İsrail Hava Kuvvetlerine ait helikopterlerin müdahale ettiğine ilişkin bir haber yayımlamış ve “Hamas teröristleri, kalabalığın arasına yavaşça karışmaları ve ne olursa olsun kıpırdamamaları yönünde talimat aldı. Böylelikle (İsrail) Hava Kuvvetleri’ni alanda yer alanların İsrailli olduğuna inandırmaya çalıştılar. Bu aldatmaca, Apache helikopterleri tüm kısıtlamalardan kurtulmak zorunda kalana kadar bir süre işe yaradı. Pilotlar kimin terörist kimin İsrailli olduğunu ayırmanın zor olduğunu anlayınca saat 09.00 sıralarında bazıları üstlerinden izin almadan bağımsız olarak teröristlere ateş açmaya karar verdi.” ifadelerini kullanmıştı.



Associated Press’in (AP) yayımladığı görüntüler de alanda yer alan araçlarda ağır hasarın Hamas’ın elinde olmayan helikopter füzeleri ile verilmiş olduğu belirtilmişti. AP, helikopterlerin, Hamas militanlarına ateş açtığı sırada sivilleri vurduğu belirtilmiş, o anlara ilişkin görüntüler de paylaşılmıştı.

Son güncelleme: 16:50 19.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı