• Turkhane Logo

Güvenpark: ‘Hukuk siyasetin köpeği’ iddiasından sonra ‘Polis AKP’nin sopasıdır’ iddiası da

12:25 09 Nisan 2024 Salı
Güvenpark: ‘Hukuk siyasetin köpeği’ iddiasından sonra ‘Polis AKP’nin sopasıdır’ iddiası da





Van’da seçimi büyük bir farkla kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’a mazbata verilmemesi üzerine başlayan gösterilerde polis protestoculara plastik mermi, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.



DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım polisin işkenceye varan şiddetini gözler önüne serdi.     




Zulüm, zorbalık kol geziyor… #VandaDarbeVar pic.twitter.com/uVHNSKeEUP— Meral Danış Beştaş (@meraldanis) April 3, 2024




İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde de hafta sonu İsrail’in Gazze’de yürüttüğü savaşı ve Türkiye’nin İsrail ile ticaretini protesto etmek amacıyla protesto düzenlenmiş, kimi eylemcilere polisin şiddet uyguladığı görüntüler tepki çekmişti.




İFŞA EDİYORUZ!

Siyonistlerle işbirliği yapmayı kesmedikleri sürece her meydanda, her köşede sermayedarların karşısında durup dünyayı onlara dar edeceğimizi söylediğimiz için,

Polis tarafından ters kelepçeyle, tacizle, darpla, gözaltına alındık. Başörtülüsünüz zorluk çıkartmayın… pic.twitter.com/QC2tdOLJor— Filistin İçin Bin Genç (@filistinicinbin) April 7, 2024




KHK’lı Emniyet mensuplarının kurduğu Güvenpark YouTube kanalında Van ve İstanbul’daki protesto gösterilerinde polisin tutumu ele alındı. Programın tanıtım yazısında ”Bu olaylarda bir kez daha göründü ki hiç bir yargı mercii tarafından yalanlanmayan ‘hukuk siyasetin köpeğidir’ iddiasından sonra ‘polis de akp’nin sopasıdır’ iddiası gerçek oldu.” ifadelerine yer verildi.





Son güncelleme: 12:25 09.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı