• Turkhane Logo

Gürbüz Çapan: ‘Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan askerlere nasıl darbe yapılacağını anlatmış, Hasan Atilla Uğur da vi

Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Gürbüz Çapan, CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan’ın Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay ile askerlere nasıl darbe yapılacağını anlattığını ve dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Teknik İstihbarat Daire Başkanı Albay Hasan Atilla Uğur’un Özkan ve Balbay’ın konuşmasını videoya aldığını söyledi.

21:25 22 Mayıs 2023 Pazartesi
Gürbüz Çapan: ‘Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan askerlere nasıl darbe yapılacağını anlatmış, Hasan Atilla Uğur da vi
Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Gürbüz Çapan, CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan’ın Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay ile askerlere nasıl darbe yapılacağını anlattığını ve dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Teknik İstihbarat Daire Başkanı Albay Hasan Atilla Uğur’un Özkan ve Balbay’ın konuşmasını videoya aldığını söyledi.









Ergenekon davasında tutuklu yargılanırken Tuncay Özkan ile aynı koğuşta kalan Gürbüz Çapan, Kanaltürk TV’nin değerinin altında satıldığı gerekçesiyle açılan davaya dikkat çekti. Erdoğan rejiminin hüküm sürdüğü Türkiye’de Tuncay Özkan’ın TMSF’ye Kanaltürk TV’nin satışında kendisinin ‘kandırıldığını’ ileri sürerek dava açtığını, mahkemenin de Tuncay Özkan’a kanalın değeri 50 milyon dolar 95 milyon dolar olduğunu söylediği ve seçimden sonra mahkemenin karar vereceğini hatırlattı.



Ergenekon davasında tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden Gürbüz Çapan, Ali Tarakçı ve Vidin Özyer’e verdiği röportajda, Tuncay Özkan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.



“TUNCAY ÖZKAN İÇİMİZDEKİ İRLANDALIDIR”



14 Mayıs seçimindeki manipülasyon iddiaları nedeniyle eleştirilerin odağında yer alan Tuncay Özkan’ın ‘CHP’nin içindeki İrlandalı’ olduğunu söyleyen Gürbüz Çapan, ‘‘Mesela siz bir ev satsanız, 10 yıl sonra ‘beni kandırdılar’ deseniz mahkeme bunu kabul eder mi? Mahkeme size bilirkişi tayin eder mi? Senin iddian mahkemeye taşınabilir mi? Hele ki bu rejimde. Şu an Türkiye’de Tayyip Erdoğan rejimi var. Sen nasıl oluyor sen 10 yıl sonra dava açıyorsun mahkeme diyor ki ‘senin ki 50 milyon dolar değil 95 milyon dolar’. Mahkeme seçimden sonra karar verecek, içimizdeki İrlandalı bu. Onun yanında kim varsa onlar da İrlandalı. Her kim varsa milletvekili, parti üyesi, delege kim varsa onlar da İrlandalıdır. Biz adımızı koruyamıyoruz ya. Başıma gelenleri biliyorsunuz. Senin özelliğin ne? Çünkü sen TMSF’ye dava açıyorsun, dava kabul ediliyor. FETÖ’cüler demiş ki ‘Para aldı’. ‘Para aldı’ demiyorlar, ‘Para alacak’ diyorlar. FETÖ’cüler takip ediyor. Sen TMSF’de dava açıyorsun, onlar da orada davanın tarafları. Akın İpek’in tarafı onlar. Dönüyorsun bu tarafa, önce Mustafa Kemal’in eteğine saklanıyorsun.” ifadelerini kullandı.



“CUMHURİYET MİTİNGLERİ YAPTIN NE OLDU, ERDOĞAN TEK ADAM REJİMİNE GEÇTİ”



Tuncay Özkan’ın Cumhuriyet mitingleri yapmakla övündüğünü belirten Gürbüz Çapan, bu mitingler nedeniyle toplumun gerildiğini ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek adam rejimine su taşıdığını kaydeden Çapan şu ifadeleri kullandı:



‘‘Ben Cumhuriyet mitinglerini yaptım diye övünüyorsun. Ne oldu lan yaptın da ne oldu. Toplumu gerdiniz, sen ve jandarma genel komutanı, o zamanın kara kuvvetleri komutanı. Alçakça toplumu gerdiniz ve halen toplumu düzeltemiyoruz. Biz buna tek adam rejimine layık mıydık? Bunun sebebi biraz da onlardır. O zaman ki cumhuriyet mitingleridir. Ergenekon davasında adamın hakkındaki iddia şu; Jandarma Genel Komutanlığı’na nasıl darbe yapacaklarını, kimlerin ne yapacağını liste halinde sunuyor. Onlar da Allah’a şükür Mustafa Balbay’ın da ikisinin de görüntülerini alıyorlar videoya kaydediyorlar. O video ele geçirildi. Mustafa Balbay’ın da bunun da darbe ile görüşleri, önerileri tümünü videoya kaydetmiş Hasan Atilla Uğur. İstihbaratın komutanı Tuğgeneral Levent Ersöz’e vermiş. Veli Küçük o işin mafya şubesi.’’



“ERGENEKON DAVASINDA GENÇ ÜSTEĞMELERİ BANA SALDIRTTI”



Ergenekon davasında yargılanırken Tuncay Özkan’ın genç üsteğmenleri kışkırtarak üzerine saldırttığını vurgulayan Gürbüz Çapan, ‘‘Bunlar küme halinde iğrenç ilişkilerin içinde.



Ergenekon duruşmasında bile kendilerine bir dar grup oluşturdular, fiskos yapıyorlardı. Bana, oradaki genç üsteğmenleri saldırttılar. O zaman Erdoğan şey demişti, ‘Ben açılım yapacağım’, ben de dedim ki ‘Onun belinin takati bu merdiveni çıkmaya yetmez. Ama keşke becerse. Bu ülkede barışı sağlayan kim olursa olsun onun kulu olurum’ diye. Beni oradan ‘Tayyipçi’ diye anlattılar. Niye Tayyipçi olayım ben? Duruşma salonunda bu merdiveni çıkamayacağını söylemiştim.’’



Tuncay Özkan’ın lise yıllarından beri Recai  ‘6 ay emek var’, ne emeği var? Hangi gazeteci MİT müsteşarı tayin ediyor? Bu kişi şu anda MHP’nin komuta kademesinde duruyor. Sen onu tayin ediyorsun, o da seni koruyor. Şenkal Atasagun’dan bahsediyorum. Benim hakkımda yazısı vardı. Benim hakkımda bir yazısı vardı, göya MİT mensupları beni takibe çıkmışlar, ben onları kafalamışım. Yazı yazmıştı o zaman. Bunlar ve buna benzeyenler oradan kazınıp atılmadan, Kemal Bey’in yol yürümesi mümkün değil.



“HANGİ GAZETECİ MİT MÜSTEŞARI TAYİN EDİYOR”



Tuncay Özkan’ın lise yıllarında itibaren, 12 Eylül askeri darbe döneminde Mamak Askeri Cezaevi yaptığı işkencelerle bilinen Albay Raci Tetik’in adamı olduğunu kaydeden Gürbüz Çapan, Tuncay Özkan’ın önermesiyle Şenkal Atasagun’un MİT Müsteşarı olarak atandığını söyledi. Çapan,  ‘‘’6 ay emek var’, ne emeği var? Hangi gazeteci MİT müsteşarı tayin ediyor? Bu kişi şu anda MHP’nin komuta kademesinde komuta odasında duruyor. Sen onu tayin ediyorsun, o da seni koruyor. Şenkal Atasagun’dan bahsediyorum. Benim hakkımda yazısı vardı. Benim hakkımda bir yazısı vardı, güya MİT mensupları beni takibe almışlar, ben onları kafalamışım. Yazı yazmıştı o zaman.



“PİSLİĞİN TEKİDİR, CHP’DEN KAZINIP ATILMADAN KEMAL BEY YOL YÜRÜYEMEZ”



Bu (Tuncay Özkan) pisliğin tekidir. Bunun oradan (CHP) kazınıp atılması lazım. Bu ve benzerleri kazınıp atılmadan Kemal beyin yol yürümesi mümkün değil. Kemal bey herkesle yol yürüyebilir bunlarla hariç.



Basireti bağlandı. Herkesi barıştırmak, birleştirmek gibi bir hayale kapıldı. Kurtla kuzuyu kardeş yapmaya çalıştı Kemal Bey orada iyi niyetle. Ama bu işlerin iyi niyetle olmadığını ona defaten anlattım. Ben partiye girerken dedim ki ‘Kapı kolunum, yanında duracağım senin’, herhangi bir isteğim yok, bir canım bir şeyi sayarsan, yanında duracağım’ diye. Ama Tuncay’ı vs getirdi, karargâha koydu, bunu yedi düvele düşman yaptılar. Bizim Rusya ile ne alıp veremediğimiz var? Bir yandan ‘bağımsız Türkiye’ diye bağırıyoruz, bir yandan Rusya’ya karşı tavır koyuyoruz.’’

Son güncelleme: 21:25 22.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı