• Turkhane Logo

Gümüşhane Valiliği, sandalye üzerinde vefat eden KHK’lı Kabakçıoğlu’nu yapay zeka ile konuşturan Gergerlioğlu’n

16:00 30 Ağustos 2023 Çarşamba
Gümüşhane Valiliği, sandalye üzerinde vefat eden KHK’lı Kabakçıoğlu’nu yapay zeka ile konuşturan Gergerlioğlu’n





Gümüşhane Valiliği, tek kişilik hücrede hayatını kaybeden KHK mağduru polisi yapay zekâ ile konuşturarak yaşadıklarını ölüm yıldönümünde gündeme getiren Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu X (Twitter) sosyal medya platformunda engelledi.



Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, tek kişilik hücrede hayatını kaybeden KHK’lı eski polis memuru Mustafa Kabakçıoğlu’nu yapay zekâ ile konuşturdu. Bu paylaşımın ardından Gümüşhane Valiliği, X (eski adıyla Twitter) hesabından Gergerlioğlu’nu engelledi.



KHK’lı eski polis memuru Mustafa Kabakçıoğlu, Şebinkarahisar Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan 2016 yılında nakledildiği Gümüşhane Cezaevi’nde 29 Ağustos 2020’de hayatını kaybetmişti. Kaldığı tek kişilik bir hücrede plastik sandalye üzerinde hayatını kaybettiğinin anlaşılması üzerine Kabakçıoğlu’nun ölümü ile ilgili tartışma başlamıştı. Kabakçıoğlu’nu her ölüm yıldönümünde anan Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu dün de, yaptığı paylaşımda yapay zeka ile Kabakçıoğlu’nu konuşturdu. Gergerlioğlu, paylaşımında Kabakçıoğlu’nun tuttuğu günlükten sözlere yer verdi.




Ben, KHKlı eski komiser Mustafa Kabakçıoğlu.

Gümüşhane E Tipi Cezaevinde tek kişilik hücrede 29 Ağustos 2020de plastik bir beyaz sandalye üzerinde hayatımı kaybettim. Beni ölüme götüren bütün sorumluları tuttuğum defterde belirttim. Halen bu kişiler hak ettikleri cezaları… pic.twitter.com/f6QQb2CbDa— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) August 29, 2023




T24’ün haberine göre bu paylaşımın ardından Gümüşhane Valiliği, resmi Twitter hesabından Gergerlioğlu’nun hesabını engelledi. Engellendiğini fark eden Gergerlioğlu, T24’e şunları söyledi: “Gümüşhane Valiliği beni sosyal medyadan engellemiş. Neden acaba diye baktım. Bugün Gümüşhane E Tipi Cezaevi’nde 3 yıl önce 29 Ağustos 2020’de şüpheli bir şekilde ölen Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölüm yıldönümü. Ben 3 yıldır cezaevinde tek kişilik hücrede, beyaz plastik bir sandalye üzerinde hayatını kaybeden Mustafa Kabakçıoğlu’nun durumunu takip ediyorum, gündem ediyorum ve bugün de onunla ilgili bir tweet attım ve Gümüşhane Valiliği beni engellemiş. Şimdi idari ve adli soruşturmalar zaten takipsizlik ile sonuçlanmıştı ve mesele Anayasa Mahkemesi’ndeydi. Gümüşhane Cezaevi’ndeki ölüm ile ilgili Adalet Bakanlığı soru önergelerimize cevap vermedi. Bakanlık bu konuda soru önergelerine hiçbir zaman cevap vermedi. Adli soruşturmalar takipsizlik ile sonuçlandı ve olayın üzeri kapatılmaya çalışıldı. Konuyu gündeme getirdiğim için, bugün bu konuyla ilgili tweet attığım için engellendiğimi görüyorum. Mustafa Kabakçıoğlu’nun tahmini duygularını seslendirmiştim ve kendi yakınlarının da hassasiyetle takip ettiği ve gereken açıklamaların yapılmasını istediği bu ölüm olayını 4 yıldır sürekli gündem etmiştim.



ENGELLEYECEĞİNİZE İDARİ SORUŞTURMALARIN SONUCUNU AÇIKLAYIN



Maalesef ki Valilik beni engellemekte çareyi bulmuş. Kendi işlerini yapmayan Valilik beni engellemekte çareyi bulmuş, bakanlık açıklama yapmıyor valilik beni engelliyor sosyal medyada. Ben onlara sesleniyorum; halkın oyu ile seçilmiş bir milletvekilini engelleyeceğinize idari soruşturmaların sonucunu açıklayın! Takipsizlik verilen bu çok çarpıcı, tüyler ürperten tek başına kalmış hücresinde beyaz plastik sandalyede cenazesi bulunan bu kişi ile ilgili tatminkar açıklamalar yapın. Ailesi hala konunun idari ve adli olarak peşinde ve ailesine de gereken açıklamalar halen yapılmış değil. Gümüşhane Valiliği bizi istediği kadar engellesin sonuna kadar bu şüpheli ölümün peşinde olacağız, ortaya çıkmasını isteyeceğiz ve gündem edeceğiz.”

Son güncelleme: 16:00 30.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı