• Turkhane Logo

Gülistan Doku 300 gündür bulunamadı

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamıyor.

10:02 13 Ekim 2020 Salı
Gülistan Doku 300 gündür bulunamadı
Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamıyor.



Kendilerine kardeşinin öldüğünün söylendiğini belirten ablası Aygül Doku Tunceli’nin her yerinde mobese kameraları olmasına rağmen kardeşinin bir türlü bulunamamasına tepki gösterdi. “Devlet avuç kadar kentte bir kadını nasıl bulamaz?” diye feryat etti.

Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasının ardından yaklaşık 300 gün geçti. Ancak Doku’nun akıbeti henüz bilinmiyor. Yetkililer Doku’nun intihar ettiğini açıklamasına rağmen, cesedi de henüz bulunamadı.


Gelinen son durumu değerlendiren Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, kayıp haberinin ardından eski vali Tuncay Sonel ve bazı kamu görevlilerin kendilerine söz vermesine rağmen henüz bir sonuca ulaşamamalarını eleştirdi. Dönemin valisi Sonel’in de güvenlik kamerası görüntülerini bizzat izlediğini belirten abla Doku “Gülistan’ın intihar ettiğini söylemişti. Gülistan’ın cesedini size sudan çıkarıp vereceğiz demişti. Aylarca suda aradık ancak Gülistan’ın cesedi yoktu. Gülistan’ın intihar ettiğine o kadar emin konuşuyorsa peki bugün Gülistan’ın cesedi nerede? Bize söz vermişti. ‘2 çocuğumun üzerine yemin ederim Gülistan’ı bulmadan durmayacağım. Bu aileyi yalnız bırakmayacağım’ demişti. Ama biz bugün ne Gülistan’ın cesedine ulaşabildik ne de bugün vali Tuncay var. Çünkü bize ‘Ona buna şey yapmayın size Gülistan’ı vereceğiz’ demişti.  Ve biz bu sözün tutulup artık Gülistan’ın bize verilmesini ve bu olayın çözülmesini istiyoruz” dedi.



ABLA DOKU ŞÜPHELERİNİ ANLATTI

Kardeşinin hala bulunamamasını eleştiren abla Doku, bazı endişelerinin olduğunu belirterek “Peki Gülistan’ın cesedi nerede? Ya da neye dayanarak bu kadar emin konuşup ‘Gülistan suda’ dediler? Gülistan’ın cesedi sudaysa neden cesedi alıp evimize gidemiyoruz? Bu olayın artık çözülmesini istiyoruz. En son İçişleri Bakanı ile görüştük. Bize Gülistan’ı bulacağına dair söz verdi. Şu anda da Cumhurbaşkanı ile görüşmeyi bekliyoruz. İçişleri Bakanı ‘Yeni bir somut adım atacağız’ dedi. Şu an o somut adımın nasıl bir adım olduğunu ve nasıl bir karar çıkacağını bekliyoruz. 300 gün boyunca avuç içi gibi, her köşesi MOBESE olan bir kentte bir genç kızdan nasıl hiçbir iz olmaz? Bugün güçlü bir devlet böyle küçücük, avuç içi kadar kentte nasıl bir kadını bulamaz? Bu aklımızda soru işaretlerine neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 10:02 13.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı