• Turkhane Logo

"Gücümün yettiği şeylerle başkalarına ne kadar hayat olabilirim'

Gülşah Çavuşoğlu , You Tube kanalında tenkil sürecinde yurt dışına çıkmak zorunda kalan Göz doktoru Umut Duygu hanımla önemli bir şöyleşi gerçekleştirdi .

17:55 07 Ekim 2019 Pazartesi
Gülşah Çavuşoğlu , You Tube kanalında tenkil sürecinde yurt dışına çıkmak zorunda kalan Göz doktoru Umut Duygu hanımla önemli bir şöyleşi gerçekleştirdi .

Dr. Umut Duygu hanım göz  uzmanı. En son  İzmir Araştırma Hastanesinde çalışan Duygu Hanım  sürekli ilerleyen MS hastası olmasına rağmen izin günlerini Afrikada ameliyat yaparak geçiriyor. En son Maliye gittiğinde de 15 Temmuz Darbe girişimi yaşanıyor. Ailesi ve çalıştığı hastanenin yetkililerinin baskısıyla Türkiyete dönmek zorunda kalıyor. 21 Temmuzda Türkiyeye dönen Duygu Hanım, Tenkil sürecinde yaşadıklarını   Gülşah Çavuşoğluna anlattı. 


Egedeki gönüllü doktorlarla birlikte Afrikanın bir çok yerine giden  Dr. Umut Duygu hanım yaşadıklarını heyecanla anlattı. Afrikada muayene için gelen hiç kimseyi geri çevirmemek için saatlerce çalıştıklarını söyleyen Duygu Hanım  kas hastası olmasına rağmen bir defasında 2 haftada 380 hastaya göz ameliyatı yaptığını söyledi. 

Dr. Umut Duygu Hanım, İnanın tuvalete gidip vakit kaybetmemek için su ve çay bile içmemeye gayret ediyorduk. Saat 5.30da kalkıp altıda kahvaltı, 6.30dan 23.30a kadar. Hedefimiz kapıdan hiçbir hastayı çevirmemekti. Çok şükür bunu başardık. Saat 16.00ya kadar aralıksız çalışıyorduk. Namazları öğle ikindiyi birleştirerek kılıyorduk. Saat 15.00 gibi setleri sterilizasyona atıp, namazları kılıp sonra tekrar gelip 23.00/24.00e kadar Allah ne verdiyse 16-17 saat çalışıyorduk. Ameliyat koltuğunda dört saat beş saat hiç kalkmadan non stop görev yapıyorduk. Neredeyse deküpik yaralarına az kaldı. O kadar oturdum yani. Türk bayrağını en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum diye konuştu.



Son güncelleme: 17:55 07.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı