• Turkhane Logo

GS-FB kupa maçını nerede oynayacak: Suudi Arabistan tartışmasında son karar

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının Suudi Arabistan oynanacağını ve yerinin değiştirilmeyeceğini açıkladı.

20:29 23 Kasım 2023 Perşembe
GS-FB kupa maçını nerede oynayacak: Suudi Arabistan tartışmasında son karar
Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının Suudi Arabistan oynanacağını ve yerinin değiştirilmeyeceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, son günlerde gündem olan Süper Kupa maçının nerede oynanacağı hakkındaki tartışmalara dair bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamada, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının 29 Aralıkta ve Suudi Arabistanda oynanacağı, bu kararın değiştirilmeyeceği açıklandı.
İşte TFFden yapılan açıklama;
Türkiye Futbol Federasyonu olarak Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için çalışmalar yürütürken diğer taraftan yeni pazarlara ulaşarak futbolumuzu dünyaya açmak için çalışıyoruz.
Son dönemde Milli Takımımızın elde ettiği başarılar ve kulüp takımlarımızın Avrupa Kupalarında yükselen grafiği Türk futbolunun marka değerini artırma yönündeki çabalarımızın en önemli göstergesidir.
Tarihimizde ilk kez grubumuzda lider olarak katılmaya hak kazandığımız 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ve İtalya ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası da Türk futbolunu dünya vitrinine taşıyacak çok önemli organizasyonlar olacaktır.
Bu başarıların sürdürülebilirlik kazanması için özellikle kulüplerimizin mali açıdan rekabet edebilir seviyelere ulaşması gerekmektedir.
TFF olarak bu çerçevede Türk futbolunun ekonomisini güçlendirmek ve kulüplerimize alternatif gelir kaynakları oluşturmak üzere çok önemli projeler yürütmekteyiz.
Bu sezon öncesinde Trendyol ile yaklaşık 700 milyon TLlik bedelle Süper Lig ve 1. Lig tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza attık.
Dünyanın marka ve piyasa değeri en yüksek ligleri olan Premier League, La Liga ve Serie Anın yaptığı gibi futbolumuzun prestijini yurt dışına taşıyarak, yeni sponsorluk ve işbirliği modelleriyle daha çok gelir elde edebilmeyi hedefliyoruz.
Bu vizyonla, futbolumuzun marka değerini yükseltmek adına organizasyon yetkisi Federasyonumuza ait olan 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası daha önce de açıkladığımız üzere, 29 Aralık 2023 Cuma TSİ 20.45te Suudi Arabistanın başkenti Riyadda bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumunda oynanacaktır. Aynı zamanda, yayıncı kuruluşumuz Turkuaz Medya Grubu kanallarından olan ATVde canlı olarak yayınlanacaktır. Konuyla ilgili olarak Federasyonumuz tarafından yapılan resmi açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.

Son güncelleme: 20:29 23.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı