• Turkhane Logo

Gri pasaport skandalıyla gündeme gelen başkanı AKP çizdi

Gri pasaport ile insan kaçakçılığı yapılmasıyla gündem olan Malatya'nın AKP'li Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar aday gösterilmedi. Çınar'ın imza attığı skandallar gri pasaportla sınırlı değil

22:29 04 Şubat 2024 Pazar
Gri pasaport skandalıyla gündeme gelen başkanı AKP çizdi
Gri pasaport ile insan kaçakçılığı yapılmasıyla gündem olan Malatya'nın AKP'li Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar aday gösterilmedi. Çınar'ın imza attığı skandallar gri pasaportla sınırlı değil

AKP, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik Malatya belediye başkan adaylarını açıkladı. 2020 yılında gri pasaport ile insan kaçakçılığı yapılmasıyla gündem olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar tekrar aday gösterilmedi. AKP’li Yeşilyurt Belediyesinin, 2020 yılında ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için Almanya’ya gönderdiği 43 kişinin geri dönmediği ortaya çıkmıştı.

AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Daha önce Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i açıklayan AKP, Malatya’nın ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. Mevcut belediye başkanlarından birçok isim aday gösterilmezken, 2020 yılında onlarca kişiyi hizmet pasaportuyla dernekler aracılığıyla yurtdışına gönderen ve kamuoyunda “gri pasaportla insan kaçakçılığı yaptığı” iddiasıyla gündeme gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar aday gösterilmedi. Çınar’ın yerine İlhan Geçit’in aday gösterildi.
Alnımızın AKıyla başarı hikayesi yazdıkAday gösterilmeyen AKP’li Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Gözümün nuru, Sevdam Yeşilyurt’a 6 yıl boyunca hizmet etme şansımı sağlayan en başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğana şükranlarımı olmak üzere; bize teveccüh gösteren aziz hemşerilerimize, inanan, her zorlukta yanımda olan tüm kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.  Alnımızın AK’ıyla, sadece hizmet vermeye odaklanarak rekor projeler ve çalışmalarla başarı hikayesi yazdık. Üstelik bunu hırs ve çıkar beklentilerini her şeyin üstünde tutanlara karşı, şehrimizi kendisine tam bağımlı kılmaya çalışanlara karşı, kaostan beslenerek mutlak kalıcılık sağlamaya çalışanlara karşı, dezenformasyon yapanlara karşı yaptık. Bu duruşumuzdan asla taviz vermeden yine davamız için, partimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Yeşilyurt Belediye Başkanı Adayı İlhan Geçit hocamıza da desteğimiz tamdır. Durmayacağız, duraklamayacağız, davamız belli, sadakatimiz daim…”
Gri pasaportla onlarca kişi yurtdışına gönderildiMalatyada AKP’li Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği arasında imzalanan protokolle gri pasaport (hizmet pasaportu) yurt dışına gönderilen 45 kişiden 43ünün geri dönmediği ortaya çıkmıştı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında eski Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, eski Bingöl Servi Belediye Başkanı Ali Ayrancı ve olayın Almanya’daki bağlantısı olduğu iddia edilen Ersin Kilit hakkında göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla sekiz yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmada tutuklu eski Servi Belediye Başkanı Ali Ayrancının tahliye edilmesiyle davada tutuklu sanık kalmamıştı.
Yönetmeliğe uygun dediği konutlar kullanılamaz hale geldiMalatya’nın Yeşilyurt ilçesinde AKP’li Yeşilyurt Belediyesi tarafından, 2020 yılında temeli atılan 136 daire, 7 blok, 6 dükkândan oluşan ‘Yeşil Töpsöğüt Konutları’ depremden yaklaşık 8 ay önce teslim edilmişti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan konutlar, oturulamaz hale geldi. Yeşil Topsöğüt Konutları sitesinde projeyle ilgili Yeşilyurt Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Çınar, projenin ‘deprem yönetmeliğine’ uygun olduğunu vurgulayarak, “Güzel ilçemizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Durmak Yok Yola Devam şiarıyla, hizmet üreten belediyecilik anlayışıyla ilçemize, ata toprağımıza canla başla katkı sunmaya gayret gösteriyoruz. 320 binin üzerinde nüfusuyla dinamik bir güç olan ilçemiz hızlı bir şekilde değişim göstermektedir” demişti.
Eşini istisnai kadrodan memur yaptıYeşilyurt Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Çınar’ın eşi Semra Çınar’ın ‘istisnai kadro’ ile memur yapıldığı ortaya çıkmıştı. Çınar’ın eşi Semra Çınar, istisnai kadrodan önce Aksaray Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne, sonrasında ise Malatya Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğünde münhal bulunan 9. Dereceli Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ) olarak atanmıştı.
Kendi şirketinin betonunu sattıMalatyada Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan Top Söğüt Villalarında kullanılan gaz betonun ve park inşaat alanında kullanılan betonun AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın aile şirketi Çınar Beton tarafından temin edildiği de ortaya çıkmıştı. Olayın ortaya çıkması sonranda AKP’li Çınar, “Belirtmekte fayda var ki aileme ait olan firma Doğu Anadolu Bölgesi ve dolayısıyla Malatya ile çevresinde gaz beton imalatı yapan tek firmadır” diyerek kendini savunmuştu.
Yapay zekayla sahte karar çıkartılarak arsa satışıAKP’li Yeşilyurt Belediyesi, yapay zekayla sahte belediye meclisi kararı oluşturularak belediye arsalarının satıldığı ortaya çıkmıştı. Belediyenin Emlak Müdürlüğü biriminde yapay zeka teknolojisiyle sahte belediye meclisi kararı oluşturularak satışa çıkartılan arsa sayısının artırıldığı, sahte encümen kararı ile 10 arsanın satışının yapıldığı, arsaları alanların ise üçüncü kişilere devredilmişti. Usulsüz satışın ortaya çıkması üzerine Emlak ve İstimlak Müdürü M.Z.nin de aralarında yer aldığı 4 görevlinin açığa alındığı, haklarında suç duyurusunda bulunulduğu, idari soruşturma için müfettiş görevlendirildiği öğrenilmişti.

Son güncelleme: 22:29 04.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı