• Turkhane Logo

Gözleri yolda altı çocuk, anne ve babalarına kavuşacakları günü bekliyor

13 aydır tutuklu olan Zehra Bukan ve Kevser Sinan ile bir ay önce tutuklanan Gönül Gülenç bu hafta hakim karşısına çıkacak. İkişer çocukları bulunan annelerin eşleri de tutuklu.

17:24 16 Kasım 2020 Pazartesi
Gözleri yolda altı çocuk, anne ve babalarına kavuşacakları günü bekliyor
13 aydır tutuklu olan Zehra Bukan ve Kevser Sinan ile bir ay önce tutuklanan Gönül Gülenç bu hafta hakim karşısına çıkacak. İkişer çocukları bulunan annelerin eşleri de tutuklu.


Zehra Bukan, Gönül Gülenç ve Kevser Sinan… Üçü de tutuklu. Üçü de ikişer çocuğa sahip. 13 aydır Sincan Cezaevi’de olan Zehra Bukan’ın yarın, Kevser Sinan’ın 19 Kasım’da duruşması var. Gönül Gülenç’in ise 20 Kasım’da aylık değerlendirmesi yapılacak. Üstelik üçünün de eşleri cezaevinde. Toplamda 6 çocuk, anne ve babalarının yolunu gözlüyor.

Çankırı’da özel okuma salonlarında görev yapan Zehra Bukan 17 Ekim 2019’da tutuklandı. Eşi Mesut Bukan ise 1 Ekim 2016’dan beri Çankırı Cezaevinde. 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Mesut Bukan’ın dosyası hala İstinaf Mahkemesi’nde bekletiliyor.


Bukan ailesinin verdiği bilgiye göre, görev yaptığı ilkokulun müdürünün iftirasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni Mesut Bukan’ın Bylock kullandığı iddia edildi. Mahkemede Bylock kullandığına dair herhangi bir delil, program içeriği sunulmadı, kayıtlar ve numaralar da uyuşmadı. Sınıf öğretmeni eşi Zehra Bukan ise örgüt yöneticisi olmakla itham ediliyor.

/
Bukan ailesi

“HAYAT SEVİNÇLERİ KALMADI”

Bukan çiftinin büyük kızı Elif Sevde 22 Kasım’da 8 yaşına girecek. Küçük kızları Ayşe Betül ise 28 Aralık’ta 4. yaşını dolduracak. Aile yakınlarının baktığı çocukların hayat sevinçleri bitmiş durumda. Bold Medya’ya konuşan çocukların teyzesi, “Çocuklara aile yakınları bakıyor. Çocukların hayat sevinçleri bitti, toparlamaya başladık. İkisinde de terk edilme korkusu var. Aile mevhumu kalmadı. Her bayramda diğer aileleri görünce mahsunlaşıyorlar. Bayram sabahları büyük kız ağlama krizine giriyor.” dedi.

SUÇU HAPİSTEKİ ARKADAŞLARINA YARDIM ETMEK

/
Gönül Gülenç’in oğlunun ayağında bulunan iyi huylu tümör kemiklere baskı yaptığı için içeriden kırılan kemikler geçen yıl iki kere alçıya alınmıştı. 


23 Ekim 2020’de tutuklanıp Manisa Cezaevine gönderilen Gönül Gülenç’in 9 ve 10 yaşında iki çocuğu var. Eşi de 51 aydır tutuklu. Tutuklandığında annesi vefat edeli 40 gün olan Gönül Gülenç, 4,5 senedir Manisa’da aynı evde yaşıyordu. Gönül Gülenç’in tutuklanma nedeni, kendisi gibi eşi hapiste olan arkadaşlarına yardım etmek olduğu iddia ediliyor.

ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE TUTUKLANMIŞTI


Kevser Sinan’ın 15 yaşında lise birinci sınıfa giden Ali İhsan adında bir oğlu, 10 yaşında Seher adında bir kızı var.

İki çocuğunu okuldan almaya gittiğinde, onların gözü önünde tutuklanan matematik öğretmeni Kevser Sinan’ın tutukluluğunun üzerinden de bir yıl geçti. Zehra Bukan ile aynı gün tutuklanana Kevser Sinan da Sincan Cezaevi’nde. Babasından sonra annesinin de götürüldüğünü gören Ali İhsan o gün bayılmıştı. Örgüt yöneticisi olmakla itham edilen Kevser Sinan eşi Nuri Sinan 3 yıldır Sivas Cezaevinde bulunuyor. Babalarına 16,5 yıl ceza verilen Ali İhsan ile Seher bir umutla annelerini bekliyor.

 

Son güncelleme: 17:24 16.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı