• Turkhane Logo

Gözler CHP'de: Kritik toplantıdan hangi kararlar çıkacak?

Milletvekili listelerine son şeklini verecek olan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sabah 7.15'te başladı. Saat 9.00 itibarıyla biten MYK'nın ardından PM toplantısı başladı.

10:25 09 Nisan 2023 Pazar
Gözler CHP'de: Kritik toplantıdan hangi kararlar çıkacak?
Milletvekili listelerine son şeklini verecek olan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sabah 7.15'te başladı. Saat 9.00 itibarıyla biten MYK'nın ardından PM toplantısı başladı.

28. dönem CHP milletvekili adayları listesi için geri sayım sürüyor. 

Millet ittifakı seçim yarışına CHP ve İYİ Parti’nin çıkaracağı listelerle girecek. DP, SP, DEVA ve Gelecek Partisi milletvekili adayları CHP listelerinden gösterilecek. 
CHP, bugün liste mesaini tamamlamak için Genel Merkezde MYK toplantısı düzenliyor. Genel Merkezin dördüncü katında yapılan toplantı için sıkı tedbirler alındı. Adayların Genel Merkeze girişi yasaklanırken asansörlerin başına güvenlik görevlendirildiği öğrenildi. 
Gerçek Gündemin haberine göre milletvekili listelerine son şeklini verecek olan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı önce 23e, sonra 2ye, ardından 3e ertelendikten sonra sabah 7.15te başladı.
MYK toplantısının bitmesinin ardından Parti Meclisi toplantısı 09.00 itibarıyla başladı.  
Genel Merkezde parti meclisi üyeleri ve aralarında Tuncay Özkanın da olduğu genel başkan danışmanları bulunuyor. 
CHP GENEL MERKEZİNDE JAMMERLAR DEVREDEÖte yandan dün akşam, CHPnin MYK ve PM toplantılarını takip eden gazeteciler aldıkları bilgileri Twitter hesaplarından paylaştı.
Özlem Akarsu Çelik, konuşmaların dinlenmemesi için jammerlar devreye sokulduğunu söyledi. Çelik, CHP Genel Merkez’de MYK toplantısı sürerken içerdeki konuşmalar dinlenemesin diye jammerlar devreye sokuldu. PM ise saat 24 00’te toplanacak. Aday listelerinin netleşeceği olağanüstü bir gece… dedi. 
SIZAN LİSTELER DOĞRU DEĞİLGazeteci Altan Sancar ise, şu ana kadar sızan listelerin hiçbirinin doğru olmadığına dikkati çekerek CHP listelerine ilişkin en net bilgi, şu an itibari ile sızan hiçbir liste doğru değil. Listelerden bazı MYK üyeleri ve neredeyse parti meclisi üyelerinin bile haberi yok. diye kaydetti. 
LİSTE MESAİSİ 2 SAAT UZADIGazeteci Hilal Köylü ise, Genel Merkezdeki liste mesainin uzadığını söyledi. Köylü, CHP’de vekil listelerinin netleştirileceği toplantı iki saat daha ötelendi: 02.00 DEVA’ya 12, Gelecek 10, Saadet 4, Demokrat Parti 4 vekilini CHP listelerinden kesin seçtirmek için sıkı müzakerede ifadesini kullandı. 

Son güncelleme: 10:25 09.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı