• Turkhane Logo

Gözaltında beyin kanaması geçiren hasta taburcu edilip tekrar gözaltına alındı

Gözaltında beyin kanaması geçiren ve acile kaldırılan Gülsüm Havva Dinçer’in raporunda “ameliyat” belirtilmesine rağmen taburcu edilip Van’a götürüldü.

14:56 17 Ağustos 2020 Pazartesi
Gözaltında beyin kanaması geçiren hasta taburcu edilip tekrar gözaltına alındı
Gözaltında beyin kanaması geçiren ve acile kaldırılan Gülsüm Havva Dinçer’in raporunda “ameliyat” belirtilmesine rağmen taburcu edilip Van’a götürüldü.



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın hbaerine göre Gözaltında beyin kanaması geçirdikten sonra hastanede yatağa kelepçeli olarak tutulan ev hanımı Gülsüm Havva Dinçer, dün akşam üzeri taburcu edilip uçakla Van’a gönderildi. Hakkındaki soruşturma Van’da açılan Dinçer’in bugün savcılık tarafından ifadesi alınması bekleniyor.Ev hanımı Gülsüm Havva Dinçer (48) ve eşi Fadıl Dinçer geçen hafta perşembe günü (13 Ağustos 2020) İstanbul Pendik’te gözaltına alındı. Üç gün gözaltında kaldıktan sonra 15 Ağustos 2020’de Van’a gönderilme kararı alındı. Ancak Gülsüm Havva Dinçer, sabah saat 05.00’de baş ağrısı şikayetiyle Marmara Üniversitesi İstanbul Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Tomografisi çekilen Gülsüm Havva Dinçer’in beyin zarında kanama tespit edildi. Rapora ameliyat hazırlığı yapılması gerektiği yazıldı.


/

/

Bold Medya’ya konuşan Dinçer’in aile yakınları yaşadıkları süreci şöyle anlattı:

“Gülsüm Havva Dinçer ve eşi, cumartesi günü Van’a uçakla gönderileceklerdi. O gün sabah 05.00’te Gülsüm Dinçer fenalaştı. Başım ağrıyor şikayetiyle hastaneye gitmiş. Orada da bekletmişler, hemen müdahale etmemişler. 05.50’de hastaneye giriş yapmış, 11.33’te de beyin cerrahı kontrol etmiş. Tomografisi çekilmiş bu sürede.

“YÜRÜYECEK HALİ YOKKEN TABURCU ETTİLER”

Konsultasyon formunda kırmızı odada kaldığı yazıyordu ama sarı odaya alındı. Kırmızı oda durumu ciddi olanlar için. Beyin zarında kanama olmuş. Doktor, bir parmak kadar kanama tespit ettiğini eliyle gösterdi. İkinci doktor umursamadı bunu, sırf taburcu edip gönderebilmek için. 24 saatlik acil süresini doldurduğu için de taburcu ettiler. Ortada ciddi bir durum var. Yürüyecek hali yokken taburcu ettiler kadını.”

BABA ŞEKER HASTASI

Cemaat soruşturmaları kapsamında tanık ifadelerine dayanılarak gözaltına alınan Dinçer çiftinin ne ile suçlandıkları henüz bilinmiyor. 53 yaşındaki şeker hastası eğitimci Fadıl Dinçer ise cumartesi Van’a götürüldü, hala gözaltında tutuluyor.

“YATAĞA KELEPÇELEDİLER”

Havva Gülsüm Dinçer’in beyin kanaması geçirdiğini erkek kardeşi Melik Sayın, 15 Ağustos Cumartesi günü sosyal medya hesabından şöyle duyurmuştu: “Ablam Gülsüm Dinçer İstanbul’da gözaltına alındı. Sorgu için Van’a götürüleceği gün beyin kanaması geçirdi. Şu anda hastanede, yatağa kelepçelenmiş, başında 2 polis bekliyor. Taburcu olunca Van’a götürülecekmiş. Bırakın artık masum insanların yakasını!!!”



Kaynak: BOLD MEDYA

Son güncelleme: 14:56 17.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı