• Turkhane Logo

Görevlerine iade edilen polisler haklarını alamadı

KHK ile ihraç edildikten sonra OHAL Komisyonu tarafından görevlerine iade edilmelerine karşın mali ve özlük haklarında kayıp yaşıyor.

08:48 03 Şubat 2020 Pazartesi
Görevlerine iade edilen polisler haklarını alamadı
KHK ile ihraç edildikten sonra OHAL Komisyonu tarafından görevlerine iade edilmelerine karşın mali ve özlük haklarında kayıp yaşıyor.



Gülen cemaati üyeliği iddiasıyla Kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen polisler OHAL Komisyonu tarafından görevlerine iade edilmelerine karşın mali ve özlük haklarında kayıp yaşıyor.

Eski kademelerine dönemeyip İçişleri Bakanlığı Araştırma Merkezi’ne atanmaya başladıklarını belirten polisler, “Eskiden EGM personeli olarak 3. kademe memurluk yaparken, Araştırma Merkezi’ne atandıklarında 5. kademe memur statüsüne düşürülmektedirler. Keyfi olarak hak gaspı yaşanıyor. Personelin 3’ün üzerindeki bir memuriyet derecesine çıkması engelleniyor” dedi.


OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu başvuruları değerlendirilen polislerin bir kısmı görevine dönmeye başladı. Cumhuriyet gazetesine isimlerini gizleyerek konuşan polis memurları yaşadıkları hak kayıplarını anlattı.

Polis memuru A., 22 Kasım 2016 tarihinde ihraç edildiğini belirterek kendisine yöneltilen suçlamalara yönelik 2017 yılında takipsizlik verildiğini ancak 7 ay sonra göreve dönebildiğini anlattı. Polis memuru A., “İade olunca daha önce çalıştığım işten çıktım. Göreve başlayıncaya kadar 7 ay işsiz kaldım. Araştırma Merkezi’ne atandık özlük haklarımızda gerileme oldu” dedi.

‘5’TE 4’Ü GEÇEMEZDİ’

Polis memuru B. ise “Maaşlarımız bu derecelere ve kademelere göre yapıldığı için derecelerin düşürülmesi, EGM personelinin hem çalışırken, hem de emekli olduğunda kazanacağı gelirde önemli bir düşüş anlamına geliyor” dedi.

Polis memuru C., ise “bir satırlık ifade” nedeniyle ihraç edildiğini aktararak “Seni tutuklamak zorundayım diyerek beni tutuklayan hâkim de Gülen üyeliği nedeniyle ihraç oldu. Bir yılı aşkın bir süre cezaevinde kalmam nedeniyle borçlarımı ödeyemedim. Haksız işlemler zinciri, ailemde telafisi güç sıkıntılara yol açtı. Sıkıntılar hâlâ devam ediyor. İade edilmeme rağmen atamam henüz yapılmadı” dedi.

Polis memuru D., ihraç edildikten 4 yıl sonra göreve iade edildiğini belirterek, “EGM personelinin tümü, bugün benim geçtiğim soruşturmalardan geçseydi, 5’te 4’ü iade olamazdı. Ben ve Araştırma Merkezi’ne tayin edilenler, Gülen ile gerçekten iltisaklı ve irtibatlı olsalardı, şu anda muhtemelen ne ihraç ne de başka bir şey yaşamamıştık. Henüz atamam yapılmadı ama yapılınca diğer arkadaşlarım gibi hak ettiğim maaşın yarısını alacağım ve sonra Araştırma Merkezi olarak adlandırılan ve beni bir kere daha ihraç hissiyle dolduracak olan kuruma verileceğim” dedi.

Son güncelleme: 08:48 03.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı