• Turkhane Logo

Gölcük Tabiat Parkı ihalesi mahkemelik oldu

Bolu’daki Gölcük Tabiat Parkı için yapılan ihale mahkemelik oldu.

19:22 20 Aralık 2017 Çarşamba
Gölcük Tabiat Parkı ihalesi mahkemelik oldu
Bolu’daki Gölcük Tabiat Parkı için yapılan ihale mahkemelik oldu.

Parktaki göl gazinosu, 22 yıllığına özel bir işletmeye kiralanmıştı. Ayrıca ihale kapsamında dağ köşkü ve bungalovlar da inşa edilecek.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, bölgenin işletmeye açılmasının ve konaklama kapasitesinin artırılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Candan, “İhalenin iptal edilmesi için dava açtık” dedi.

‘İhale yasa dışı’

Milli Parklar Kanunu’na göre belediyenin ihale yapma yetkisi olmadığını dile getiren Candan, şöyle devam etti: “Bolu Belediyesi kendi mülkiyetinde olmayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın mülkiyetinde olan ve hepimize ait bir değer olan mili parkı mal sahibi gibi ihaleye çıkartmaz. Bu ihale yasa dışıdır. İhaleye giren de ihaleyi yapan da suç işlemektedir. Nerede görülmüştür kiralanan yerin başka bir kiracıya devredildiği? Gölcük, belediye başkanının malı değil, halkındır. Kiracılığını bilecekse bilsin, yapamıyorsa bakanlığa devretsin.”

‘Bolu, beylik mi?’

Mimarlar Odası şube başkanı, inşaatların parka telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini belirterek ekolojik dengenin de bozulacağını kaydetti

Candan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bolu belediye başkanının kiracısı olduğu kamusal bir alanı kanuna aykırı şekilde ihaleye çıkartması, kamusal alanı özelleştirmeye çalışması, ‘Bolu Beyliği’ gibi davranmasının cevabını yargı verecektir. Bolu Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde bir belediye midir, yoksa beylik midir?”

Son güncelleme: 19:22 20.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı