• Turkhane Logo

Gol düellosunun galibi İsviçre

15 gölün galibi İsviçre

11:15 29 Haziran 2021 Salı
Gol düellosunun galibi İsviçre
15 gölün galibi İsviçre

Nurullah Kaya - TURKHANE.com 


EURO 2020deki maçlar çok daha zevkli hale gelmeye başladı. Mücadele gittikçe kızışıyor. Takımlar elenmemek için sahada tüm enerjilerini ortaya koyuyor. Böylece çok güzel futbol rezitalleri izliyoruz. Bunun son örneğini dün gece oynanan Fransa- İsviçre maçında gördük. İsviçrenin şampiyonluk için favori görülen takımı yendiği karşılaşmanın ikinci yarısı izleyenleri futbola doyurdu.
Hırvatistan-İspanya maçının ardından Fransa ile İsviçre arasında oynanan maç adeta gol düellosuna sahne oldu. 15 golün filelerle buluştuğu maçta çeyrek finalisti penaltı atışları belirledi. Bükreşteki karşılaşmanın normal süresi 3-3 bitti. Uzatmalarda rakibini penaltılarda 5-4 yenen İsviçre bir üst tura çıkmayı başardı.

Maçın 15. dakikasında İsviçre, Seferovicin golüyle 1-0 öne geçti. Horozlar bu golün şokunu uzun süre atamadi. 55. dakikada tribünler penaltı için ayağa kalktı. Ancak İsviçreli oyuncu Rodriguez, kaleci Llorisi geçemedi. Farkı ikiye çıkarma fırsatını kaçıran İsviçre, bunun bedelini ağır ödedi. Penaltıdan sonra adeta uyanan dev, İsviçreye zor anlar yaşattı. Benzemanın 57 ve 59. dakikalarda attığı gollerle skoru 2-1e getiren horozlar, 75. dakikada Pogbanin ceza sahası dışından attığı muhteşem golle farkı ikiye çıkardı: 3-1. 


Oyundan kopmayan İsviçrede Seferovic tekrar sahneye çıktı. Yetenekli oyuncu 81de skoru 3-2ye getirdi. 90. dakikada Xhakanın harika pasında topla buluşan Gavranovic, Kimpembeyi geçerek maçı uzatmalara götüren golü kaydetti: 3-3. Uzatma ise gol olmayınca penaltılar çeyrek finalisti belirledi. 5 penaltının tamamını gole çeviren İsviçre, Mbappenin son penaltıyı kaçırması sonrası gülen taraf oldu. 
Turnuvaya veda eden Fransa, Hollandanın ardından elenen ikinci favori takım oldu.  Hollandayi mağlup eden İspanya,İsviçreyle oynayacak.

Son güncelleme: 11:15 29.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı