• Turkhane Logo

Gökçek, Özhaseki’yi hedef aldı: Televizyonlara çıkmama engel oldu

18:50 19 Ağustos 2023 Cumartesi
Gökçek, Özhaseki’yi hedef aldı: Televizyonlara çıkmama engel oldu





Ankara’nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kendisi hakkında bir rapor hazırladığını ve bu yüzden televizyonlara çıkamadığını iddia etti.







Ankara’nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek seçim döneminde televizyonlara çıkmasının sebebinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kendisi hakkında bir rapor hazırlaması olduğunu öne sürdü. Gökçek, Özhaseki ve onun danışmanı Faruk Acar tarafından engellendiğini söyledi.



Mehil Gökçek, seçim döneminde televizyon programlarına katılmasının AKP’nin bir dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Özhaseki ve danışmanı Faruk Acar tarafından ‘hazırlanan’  raporlarla engellendiğini ileri sürdü. Gökçek, uydurma olarak nitelendirdiği raporların AKP’li Cumhurbaşkanı Edoğan’a sunulmasının ardından televizyonlara çıkamadığını söyledi.



TV100’den Fuat Uğur’a konuşan Melih Gökçek, “Benim konuşmalarımın Özhaseki’nin desteğini 18 puan aşağıya düşürdüğüne dair uydurma raporlar hazırlayıp Sayın Cumhurbaşkanı’na sunmuşlar” ifadesini kullandı



Fuat Uğur’un yazısının ilgili bölümü şöyle:



“- Turgut Altınok’un ABB Başkan adaylığı için uygun olduğunu düşünüyor musunuz?



Onun kararını ben veremem, Sayın Cumhurbaşkanımız verir.



– Turgut Bey adaylık için hazır olduğunu söyledi, ne düşünüyorsunuz bu konuda?



Herkesin kendi takdiri, pek çok aday çıkar, Cumhurbaşkanımız karar verir. Ancak son zamanlarda Mansur Yavaş karşısına çıkacak adaylar hakkında art arda birtakım isimler sürüyor ortaya. Özellikle de benden çok korktuğunu biliyorum.



– Yavaş sizin aday olmanızdan mı korkuyor?



Benim kendisi ve faaliyetleri hakkında tüm bilgilere sahip olduğumu biliyor. Sosyal medyada yaptığım mücadele, açıkladığım belge ve bilgiler ortada. Geçen seçimlerde, Sayın Özhaseki aday olduğu sırada televizyonlarda onun hakkında anlattıklarım oylarını ciddi oranda düşürdü.



– Bunu nasıl anladınız?



Bu bilgi Kemal Kılıçdaroğlu aracılığıyla Levent Gök tarafından Sinan Aygün’e söylendi. Levent Gök’ün ‘Yahu bu Melih Gökçek bir konuştu bizim Mansur Bey’in 4 puanını götürdü’ dediğini bana Sinan Aygün anlattı. Ama bu programlara devam edemedim çünkü beni televizyonlardan çektiler.



– Nasıl yani? Kim çekti Başkan sizi televizyonlardan?



Sayın Özhaseki çekti. Daha doğrusu kendisinin danışmanlığını ve kamuoyu araştırmalarını yürüten ANAR şirketinin başındaki isim olan Faruk Acar. Benim konuşmalarımın Özhaseki’nin desteğini 18 puan aşağıya düşürdüğüne dair uydurma raporlar hazırlayıp Sayın Cumhurbaşkanı’na sunmuşlar.”

Son güncelleme: 18:50 19.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı