• Turkhane Logo

'Göç ve İltica Konferansı'na damga vurdular

Avrupa Parlamentosu ve Alman Meclisi tarafından düzenlenen

18:42 19 Kasım 2020 Perşembe
'Göç ve İltica Konferansı'na damga vurdular
Avrupa Parlamentosu ve Alman Meclisi tarafından düzenlenen

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, konferansın açılışındaki konuşmasına Türk bilim insanlarının başarısından bahsederek başladı.

Euronewste yer alan haberde Şahinin çok küçük yaşlarda Almanyaya giden göçmenlerden olduğunu hatırlatan von der Leyen, Uğur Şahinin Kovid-19a karşı aşıyı rekor sürede geliştiren BioNTech şirketinin kurucusu olduğunu söyledi.
Göçmenlerin başarı hikayelerinin ve başarılı entegrasyon örneklerinin anlatılmasının önemine dikkati çeken von der Leyen, Aslında bu örneklerden o kadar çok var ki. Üstelik birçoğu da bilinmiyor. dedi.
Von der Leyen, entegrasyonun göç konusunda çok önemli bir başlık olduğunu vurgulayarak Başarılı entegrasyonun karşılığı fazla fazla alınıyor. Hem duygusal olarak hem de topluma yapılan katkı olarak. diye konuştu.
Uğur Şahin, 1965te İskenderunda doğduktan sonra 4 yaşındayken annesiyle Almanyada Ford fabrikasında çalışan babasının yanına Kölne göç etmiş, tıp eğitimi aldıktan sonra kanser çalışmalarında bulunmuştu. Şahin, 2019da gerçekleştirdiği araştırmalardan dolayı Alman Kanser Toplumu tarafından ödüllendirilmişti.
İstanbuldan Almanyaya göç eden doktor bir babanın kızı olan Türeci ise eşi Uğur Şahin ile eğitimini tamamladığı Homburgdaki Saarland Üniversitesinde tanışmıştı.
Almanyada biyoteknoloji firması BioNTechin Kovid-19a karşı geliştirmekte olduğu aşının yüzde 95 etkili olduğunun açıklanmasıyla şirketin kurucuları arasında yer alan Türk göçmenlerin çocukları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci insanlığa umut olan bir başarıya imza atmıştı.

Son güncelleme: 18:42 19.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı