• Turkhane Logo

Gladyatör 2 filminin setinde korkunç kaza

Gladyatör 2 filminin çekimleri sırasında, oyuncuları şoke eden, tüm ekibi derinden sarsan bir kaza yaşandı.

12:45 10 Haziran 2023 Cumartesi
Gladyatör 2 filminin setinde korkunç kaza
Gladyatör 2 filminin çekimleri sırasında, oyuncuları şoke eden, tüm ekibi derinden sarsan bir kaza yaşandı.

2000 yapımı Gladyatör filminin üzerinden 20 yılı aşkın süre geçtikten sonra Ridley Scott, nihayet ikinci filmin çekimlerine başladı. Ancak çekimlerden talihsiz bir kaza haberi geldi.

Merakla beklenen devam filmi Fas’ta ve Sahra Çölü’nde çekiliyordu, ancak çekimler trajik bir kazayla durdu. The Sun’ın haberine göre, ekipten altı kişi bir ateş topunun içinde kaldıktan sonra acilen hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili henüz pek fazla detay paylaşılmadı. Setten bir kaynak, yaralıların iyileşeceği yönünde bilgi paylaşırken şunları söyledi: “Korkunçtu, büyük bir ateş topu uçtu ve birkaç ekip üyesini yakaladı. Çekim yaptığım yıllarda hiç bu kadar korkunç bir kaza görmemiştim. Umarım herkes iyi olur, ancak bu ciddi bir kazaydı.”

Patlamanın soruşturulduğu bildirilirken, olayın görgü tanıkları, patlamaya setteki bir gaz borusunun yırtılmasının neden olabileceğini söylüyor. Setten bir kaynak, tüm oyuncuların yaşanan olay karşısında şoke olduğunu belirtti.

İlk filmde rol alan Connie Neilsen da devam filminde yer alan isimlerden…

İlk film, bütçesinin beş katı hasılat elde etmiş ve Russell Crowe ile Joaquin Phoenix’in yıldızını parlatmıştı. Ayrıca Oscar’da da en iyi film ve en iyi erkek oyuncu da dahil beş ödül kazanmıştı.

Yeni filmin yönetmen koltuğunda yine Ridley Scott otururken, ilk filmin başrolü Russel Crowe yer almayacak. Paul Mescal, İmparator Commodus’un yeğeni ve Maximus’un gizli oğlu Lucius olarak başrol oynayacak.

Connie Neilsen, annesi Lucilla rolünü yeniden canlandıracak, Derek Jacobi de Romalı bir senatör olarak geri dönecek ve Djimon Hounsou, eski bir gladyatör ve Maximus’un arkadaşı olarak yer alacak.

Denzel Washington da devam filminin kadrosunda yer alıyor ancak henüz rolüyle ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşılmadı. Pedro Pascal ve Matt Lucas da ikinci filmde görünecek isimler arasında yer alırken, Stranger Things’in çıkış yapan yıldızı Joseph Quinn de bu önemli yapımda rol alacak.

Gladyatör 2’nin 2024’ün sonlarında sinemalarda gösterime girmesi bekleniyor.

Son güncelleme: 12:45 10.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı