• Turkhane Logo

Gizemli parti Harbiyeliler için adalet isteyen Melek Çetinkaya’dan ne istedi?

Polis baskısıyla Harbiyeliler için ‘Adalet Yürüyüşünü’ sonlandıran Melek Çetinkaya, bu süreçte ortaya çıkan gizemli kişileri sosyal medya hesabından paylaştı.

13:43 30 Ocak 2020 Perşembe
Gizemli parti Harbiyeliler için adalet isteyen Melek Çetinkaya’dan ne istedi?
Polis baskısıyla Harbiyeliler için ‘Adalet Yürüyüşünü’ sonlandıran Melek Çetinkaya, bu süreçte ortaya çıkan gizemli kişileri sosyal medya hesabından paylaştı.



15 Temmuz sonrası müebbet hapis cezası alan Harbiyeli öğrencilerden Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya’nın başlattığı Adalet Yürüyüşü, ani bir kararla geçen hafta sonlandırıldı. Ankara Emniyetinin harbiyeli annelerine yönelik ‘yürütmeyeceğiz’ baskısı, yürüyüşün sonlandırılmasına neden oldu. Yürüyüş eyleminin fikir sahibi Melek Çetinkaya, üç günlük gözaltının ardından adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı. Çetinkaya baskılar nedeniyle yürüyüşü sonlandırdığını açıkladı.

ÖNCE BÜNYAMİN SONRA PARTİ


Melek Çetinkaya yürüyüş kararı aldıktan sonra başına gelen gizemli olayları sosyal medya hesabından paylaştı. Metrolardaki konuşması sosyal medyada viral olan Bünyamin adlı bir kişinin, annelere destek olmak istediğini beyan ederek eylemlere katıldığını söyleyen Melek Çetinkaya, gözaltında Bünyamin ile beraber ifade verdiklerini anlatmıştı. Çetinkaya, Bünyamin adlı kişinin ifadesinde cemaat mensubu olduğunu ve daha polis bile sormadan ‘burs, himmet, mütevelli’ gibi konuları sıraladığını buna rağmen tutuklanmadığını söyledi.

ANNELERLE CEMAAT ARASINDA BAĞ KURMA ÇABASI MI?

Çetinkaya’nın anlattıkları, Bünyamin aracılığıyla Adalet Yürüyüşü ve cemaat arasında bağ kurulup, terör faaliyeti olarak soruşturma başlatılması için kullanılabileceği kuşkusu uyandırdı.

YÜRÜYÜŞE KATILACAKLARIN LİSTESİNİ İSTEDİLER

Melek Çetinkaya, bugün sosyal medya hesabından, Adalet Yürüyüşü yapacağını ilan ettikten sonra, başına gelen bir başka ilginç olayı daha takipçileriyle paylaştı. 17 Ocakta kendisini Milli Mücadele Partisi Genel Başkanının aradığını anlatan Çetinkaya, başkanın kendisine yürüyüşe destek vereceklerini söylediğini aktardı.

PARTİ DUVARLARI ÇIPLAK KADIN RESİMLERİ VARDI

Bir gün sonra kendisiyle partinin Ankara İl Bakanı Abbas Bütün’ün irtibata geçtiğini söyleyen Çetinkaya, Bütün’ün kendisinden yürüyüşe katılacakların isim listesini istediğini belirtti. Abbas Bütün’ün odasındaki izlenimlerini aktaran Çetinkaya, ”Abbas beyin parti ofisinde duvardaki çıplak kadın resminden başka bir şey yoktu. Ne Atatürk resmi,ne Bayrak” ifadelerini kullandı.

5 BİN KİŞİLİK EYLEM SÖZÜ

Görüşme bittikten sonra, İl Başkanının akşam yine aradığını aktaran Çetinkaya, Başkan Abbas Bütün’ün yürüyüşe polisin müdahale edeceğini, buna rağmen yürüyüp yürümeyeceklerini sorduğunu söyledi. Melek Çetinkaya, Bütün’ün kendilerine Adalet Yürüyüşünden vazgeçmeleri karşılığında, bir ay içerisinde 5 bin kişinin katılacağı bir eylem sözü verdiğini söyledi. Ayrıca Abbas Bütün partinin Çankaya İlçe Başkanlığına Çetinkaya’yı uygun gördüğünü söyledi.

HUZURSUZ EDEN BİR ŞEYLER VAR

Pek inandırıcı gelmediği için teklifi reddettiğini açıklayan Çetinkaya, ”Beni huzursuz eden bir şeyler vardı. Onlar bana nasıl yan odada, böyle bir görev teklif etmişlerdi. Hiç inandırıcı gelmemişti. Vatan partisi ofisi bir alt kattaydı. Kendi ofislerinin doğal gaz saati bile yoktu. Acaba kime Çalışıyorlardı. Numaralarını engelledim fakat aramaya devam ediyorlar. Benden ne istiyorlar, neden peşimdeler anlamadım. Allah’a verecek bir can borcum var. Alında kurtulayım yeter artık. Her gün karşıma farklı insanlar çıkıyor. Yanımda gibi gözüküyor. Ben sadece acılı bir anneyim. Bırakın peşimi” diye konuştu.
  Bildirdi.Ben sizi henüz tanimiyorum dedim ve kabul etmedim.Beni huzursuzeden birseyler vardı.Onlar beni nasıl yan odada böyle bir görev teklif etmişlerdi.Hic inandırıcı gelmemişti.Vatan partisi ofisi bir alkattaydi.Kendi ofislerinin doğalgaz saati bile yoktu.Acabâ kime — Melek Çetinkaya (@Melekcetinkay76) January 30, 2020  

Son güncelleme: 13:43 30.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı