• Turkhane Logo

Gezi sürecinin ünlü müezzini anlattı: Erdoğan'ın yalanı yüzünden silahlı saldırıya uğramış

Gezi eylemleri sırasında

14:31 17 Nisan 2023 Pazartesi
Gezi sürecinin ünlü müezzini anlattı: Erdoğan'ın yalanı yüzünden silahlı saldırıya uğramış
Gezi eylemleri sırasında

Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım: Sen nasıl cumhurbaşkanımızı yalanlarsın diye saldırdılar; boğuştuk, sonra biri silah çekti
Gezi eylemlerinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğanın Camide bira içtiler açıklamasını yalanlayan ve  CHP’den milletvekili adayı olan müezzin Fuat Yıldırım, Sen nasıl yalanlarsın cumhurbaşkanımızı diye saldırıya uğradığını ve ölümle tehdit edildiğini söyledi. 
Sözcü gazetesinden İsmail Saymaza konuşan Yıldırım, Baskılarla karşılaştınız mı? sorusuna şu yanıtı verdi:
Her gündem olunca tehditler başlıyor. Açıyor adam bana telefon, bak diyor, basına çok malzeme veriyorsun, seni kafanı kırarım diyor. Bunlar benim yiyip yutacağım şeyler değil. Peki, gel kafamı kır. En nihayetinde yapıldı o. Benzin istasyonu var Dolmabahçede. Akşam olduğu zaman bakkal market yok. Ancak benzin istasyonundan faydalanabiliyoruz. O zaman daha lojmanı boşaltmamıştım. Lojmanı polis zoruyla boşalttırdılar. Bir şey lazım oldu. Benzinliğe giderken, demek takip edilmişiz yatsı namazından sonra. Herhalde denk gelmez altı kişi tarafından elinde silahla falan.
BOĞUŞTUK, SONRA BİRİ SİLAH ÇEKTİSen nasıl yalanlarsın cumhurbaşkanımızı diye paldır kültür saldırıya geçtiler. Boğuştuk, boğuştuktan sonra biri silah çekti. Dedim ki Çektin sık o zaman. Cesaret alamadı. Silahın kabzasıyla vurdu. Derimi yırttı, aldı götürdü. Geri dönmek mecburiyetinde kaldım. Evde hasta baldızım var, kanser hastası, biz bakıyoruz. Genç kızım var. Kafamın kırığını ve kanı görmemesi lazım. Travma açar. Kan durmuyor. Böyle olmaz seni hastaneye götürelim dediler. Basına düşer dedim. Kanamayı kan taşı sürte sürte durdurmuşum.
EGEMEN BEY SENARYO YAZMIŞCamiye AKP Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz ve Devlet Bakanı Egemen Bağış geldiğini belirten Yıldırım, Bağış, Bilgilendirir misiniz dedi. Ayaküstü bilgilendirdik. Ertesi gün Haliç Kongre Merkezi önünde Egemen bey, Fuat hocayla görüştük. İçki içilmedi dedi. Basın Konseyinden tehdit etmişler dedi. Egemen bey senaryo yazmış diye konuştu.
Yıldırım, Size sorduklarında ne dediniz? sorusuna da şöyle yanıt verdi:
Ben İçki içilip içilmediğini bilmiyorum, görmedim, kameralarda çıkacak dedim. Tabii Erdoğan, Afrika gezisinden geri döndü. Birkaç gün sonra bir milyonluk mitingde ‘Gideceksiniz caminin hocasını tehdit edeceksiniz, yalan yanlış haber yazacaksınız dedi.
BEYEFENDİ BÖYLE ŞEYLERDEN HOŞLANIREyvah! İş koptu. Tamamen cumhurbaşkanı aldatıldı. Aradan 10-15 gün geçti. Egemen Bey  camiye geldi. Kucaklamak istedi beni. Dedim ki Ben size doğruları anlatırken siz çarpıttınız olayı, yanılttınız adamı ve bizi tehlikeye soktunuz. İsmail Bey söylemek mecburiyetindeyim. Eğilip kulağıma Hocam beyefendi böyle şeylerden hoşlanır cümlesini kullandı cumhurbaşkanımız için.

Son güncelleme: 14:31 17.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı