• Turkhane Logo

Getir Britanya’dan çekilmeye hazırlanıyor

Bir zamanlar yaklaşık 12 milyar dolar değer biçilen market teslimat uygulaması Getir, Britanya pazarından çekilmeye hazırlanıyor.

14:25 20 Nisan 2024 Cumartesi
Getir Britanya’dan çekilmeye hazırlanıyor
Bir zamanlar yaklaşık 12 milyar dolar değer biçilen market teslimat uygulaması Getir, Britanya pazarından çekilmeye hazırlanıyor.





Sky News’ın edindiği bilgiye göre Getir önümüzdeki hafta faaliyet gösterdiği Britanya’dan çekildiğini duyurmaya hazırlanıyor. Konuya yakın kişilere göre Britanya’da 1500 olmak üzere toplamda binlerce çalışan riske girecek. Bunun yanı sıra Avrupa pazarından Almanya ve Hollanda’da da işleri durdurması gündemde.



Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur’la milyonlarca sterlinlik ticari ortaklığı bulunan Getir’in İngiltere’den çıkmayı planladığı süreç cuma belirsizdi. Fakat içerden bilgi verenler herhangi bir karar alınmadığını belirtmekle birlikte sürecin varlıkların satışını ya da iflas prosedürünü içerebileceğini söylüyorlar.



Şirketin son günlerde yeniden yapılandırma danışmanları tuttuğu anlaşılırken en büyük hissedarlarından biri olan Abu Dabi fonu Mubadala’ya AlixPartners danışmanlık yapıyor. Getir daha önce grup ya da iştirakleri için herhangi bir iflasın söz konusu olmadığını açıklamıştı.



Geçtiğimiz eylülde Getir, işgücünde büyük bir kesintiye giderek küresel çalışanlarının yüzde 10’unu yani yaklaşık 2 bin 500 kişiyi işten çıkarmıştı.



Getir’in Britanya ve diğer pazarlardan çıkmasıyla yalnızca ABD ve Türkiye’de operasyonlarına devam edecek. Halihazırda şirket, zararlarını azaltmak amacıyla İtalya ve İspanya’nın da aralarında bulunduğu bir dizi ülkeden çekilmiş durumda.



Bu geri çekilme, bir zamanlar büyük ekonomilerin yeni devleri olarak görülen teknoloji şirketlerinin değerler kaybına uğradıklarını gösteriyor. Getir’in rakiplerinin birçoğu son yıllarda iflas etmiş, diğerleriyse birleşme dalgalarıyla ayakta kalmaya çalışmıştı. Örneğin, Aralık 2022’de Getir, 1,2 milyar dolarlık hisse bazlı bir anlaşmayla Almanya merkezli market uygulaması Gorillas’ı satın almıştı.

Son güncelleme: 14:25 20.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı