• Turkhane Logo

Gestapo hapishanesinde çekilen belgeseller vizyonda: Üç kadın üç acı bir ülke

19:25 12 Eylül 2023 Salı
Gestapo hapishanesinde çekilen belgeseller vizyonda: Üç kadın üç acı bir ülke





Tenkil Müzesi, hayata bakış açısını değiştirecek çok önemli bir çalışmaya imza attı. Almanya Frankfurt Gestapo hapishanesinde çekilen belgeseller vizyona giriyor.



Tenkil Müzesi çok önemli bir çalışmaya imza attı. Almanya Frankfurt Gestapo hapishanesinde çekilen belgeseller vizyona giriyor.



Belgesel serisinin ilk üç bölümünde, üç kadının Türkiye’de uğradıkları zulmün ağır izleri var. Kadınların gözünden yaşananları aktarmakla kalmayan belgeseller onların yüreklerinde biriktirdiklerini de kayıt altına alıyor.



BİR BEBEK VARDI: HOZAN CANÊ



Sanatçı Hozan Canê, şarkı söylediği için Türkiye’de tutuklandı, iki buçuk yıl hapiste kaldı. İşkence gören ve etrafında yaşanan acılara tanıklık eden Canê Tenkil Müzesi belgeselinde ilk kez duyacağınız açıklamalar yaptı. Hozan Canê’nin hapishane duvarına yazdığı şarkı ve yürek burkan hikayesi de bu belgeselde.



BÜYÜMEZ ÖLÜ ÇOCUKLAR: GONCA KARA



Gonca Kara, 15 Temmuz 2016 sonrası Türkiye’de hayatı alt üst edilen bir öğretmen. Ülkesini terk etmek zorunda kalınca iki çocuğu Ege’de boğuldu. Gonca Kara’nın acılarını, mücadelesini ve yüreğindekileri ortaya çıkaran bu röportaj belgeselde bir annenin dünyaya verdiği büyük derse tanık olacaksınız.



BÜYÜMEZ ÖLÜ ÇOCUKLAR: ZEKİYE ATAÇ



Bir ülkenin gözü önünde feryat ederek hayata veda eden kanser hastası Ahmet Burhan’ın annesi Zekiye Ataç. Evladı için verdiği mücadeleden geriye kalanlar bu belgeselde. Zekiye Ataç’ın yüreğinde ne var? Oğlu ile yaşadığı son anları ilk kez duyacaksınız.



Üç belgesel, 13 Eylül’de Tenkil Müzesi Youtube Kanalında (https://www.youtube.com/@TenkilMuzesi ) yayında. Bedrettin Uğur’un yönettiği 4K formatında hazırlanan belgesel-röportaj, çekim mekânı ve samimi anlatımı ile dikkat çekiyor.

Son güncelleme: 19:25 12.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı