• Turkhane Logo

Gergerlioğlu’ndan AP Raportörü Amor’a, Koray Vural çağrısı: İşkence ihtimali var

15:50 20 Eylül 2023 Çarşamba
Gergerlioğlu’ndan AP Raportörü Amor’a, Koray Vural çağrısı: İşkence ihtimali var





Tacikistan’da cemaate yakın okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra 2016’dan itibaren ticaretle uğraşan işadamı Koray Vural başkent Duşanbe’de MİT tarafından kaçırılmasına tepkiler sürüyor.



Tacikistan’dan yasadışı yollardan kaçırılarak Türkiye’ye getirildiği öğrenilen iş adamı Koral Vural hakkında yetkililerin hiçbir açıklama yapmadığına dikkat çeken Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Avrupa Birliği Parlamentosu (AP) Raportörü Nacho Sanchez Amor’a seslendi.



Gergerlioğlu, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, “Sn @NachoSAmor ‘AKP’nin ve hükümetin bir bölümünün söylemlerine bakarsak, ülkenizin yarısını teröristler oluşturuyor’ dediğiniz günlerde bir TC vatandaşı daha zorla kaçırılarak kaybedildi! Güvenlik yetkilileri Koray Vural için açıklama yapmamakta ısrarlı. İşkence ihtimali var!” ifadelerini kullandı.



NE OLMUŞTU?



29 yıldır Tacikistan’da yaşayan Koray Vural (46) 16 Eylül’de sabah 09.30 sıralarında işyerine giderken kimliği belirsiz maskeli kişiler tarafından bir arabaya zorla bindirilerek MİT tarafından kaçırıldı.



1994’te Duşanbe’ye üniversite eğitimi için gelen ve mezuniyet sonrası farklı eğitim kurumlarında öğretmenlik ve idarecilik yaptığı öğrenilen Koray Vural’ın 2016 yılında ticaret hayatına atıldığı, T.C pasaportunun süresi 2020 yılında bittiği ancak süresinin uzatılmadığı belirtilmişti.



3 çocuk babası olan Vural’ın eşinin Tacikistan vatandaşı olmasından dolayı süresiz oturma izni olduğu ve BM’ye güvenli ülkelerden birine yerleştirilme talebiyle başvuru yaptığını öğrenilmişti.



AMOR: AKP’NİN SÖYLEMLERİNE BAKARSAK ÜLKENİN YARISI TERÖRİST



Avrupa Birliği’nin (AB) yasama organı Avrupa Parlamentosu’nun (AP) geçen hafta kabul ettiği, Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi başlıklardaki devam eden gerilemesini not düşerek “mevcut şartlarda üyeliğin mümkün olmayacağını” vurguladığı 2022 Türkiye Raporu, Ankara’nın tepkisini çekmişti.



Raporu kaleme alan Avrupa Birliği Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ise T24’e yaptığı açıklamalarda raporun son senelerdeki Türkiye raporlarından çok da farklı olmadığını, bu sebeple Erdoğan’ın tepkisinin kendisini şaşırttığını söyledi.



Türkiye’nin vize serbestisi için hala karşılaması gereken 6 kıstas olduğunu bir kez daha hatırlatan Amor, bunlardan Terörle Mücadele Kanunu ve veri koruması ile ilgili olanın özellikle önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’de terörün kapsamının çok geniş olduğunu ve bunun değişmesi gerektiğini vurgulayan Amor, “AKP’nin ve hükümetin bir bölümünün söylemlerine bakarsak, ülkenizin yarısını teröristler oluşturuyor” dedi.

Son güncelleme: 15:50 20.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı