• Turkhane Logo

Gergerlioğlu yeniden Meclis’te: Zalimler çıldırsa da, milyonlarca mağduru, mazlumu temsil edeceğim

16:50 15 Mayıs 2023 Pazartesi
Gergerlioğlu yeniden Meclis’te: Zalimler çıldırsa da, milyonlarca mağduru, mazlumu temsil edeceğim

Yeşil Sol Parti’nin Kocaeli Milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, yeniden seçilerek Meclis’teki yerini aldı. Gergerlioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Tekrar TBMM’deyim Hayırlı olsun. Zalimler çıldırsa da Kocaeli’den yine mv. olarak seçilerek Türkiye’nin dört bir tarafındaki milyonlarca mağduru, mazlumu temsil edeceğim inşaallah. Yine haksızlığa uğrayanın kimliğine bakmayacağım, yine zulmedenlerle mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.







Geçen dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili olarak TBMM’de ülkedeki insan hakları mücadelesinin önemli isimlerinden biri olarak en çok öne çıkan vekillerken biri olan Ömer Faruk Gergerlioğlu, yeniden seçilerek Meclis’teki yerini aldı.



Resmi olmayan kesin sonuçlara göre AKP Kocaeli’de 6, CHP 4, İYİ Parti 1, MHP 1, Yeniden Refah Partisi 1 milletvekili çıkarırken Yeşil Sol Parti ise 1 milletvekili çıkarmayı başardı.



‘MİLYONLARCA MAĞDURU, MAZLUMU TESLİME DECEĞİM’ 



Gergerlioğlu, seçilmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Tekrar TBMM’deyim Hayırlı olsun. Zalimler çıldırsa da Kocaeli’den yine mv. olarak seçilerek Türkiye’nin dört bir tarafındaki milyonlarca mağduru, mazlumu temsil edeceğim inşaallah. Yine haksızlığa uğrayanın kimliğine bakmayacağım, yine zulmedenlerle mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.



TBMM’de yürüttüğü insan hakları eksenli mücadele adından söz ettiren Gergerlioğlu, AKP-MHP iktidarını en çok rahatsız eden isimlerden biri olmuştu. Hakkındaki bir dava nedeniyle TBMM’den yaka paça çıkarılan Gergerlioğlu, tutuklanarak cezaevine konulmuş, ancak Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla hapisten çıkarak Meclis’e geri dönmüştü.



Öte yandan AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından oyların büyük bir kısmının henüz sisteme girilmediği gece saatlerinde “FTÖ ve KHK’lılara desteği ile bilinen Gergerlioğlu, meclise giremedi” haberi yapması dikkat çekti.

Son güncelleme: 16:50 15.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı