• Turkhane Logo

Gergerlioğlu: Yemeğini yiyemiyor, altı bezleniyor; bu nasıl bir cinayettir?

Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Silivri’de yatalak hale gelen ihraç albay Mustafa Özcan Çay’ın sağlık durumunu Meclis’te gündeme getirdi.

21:22 04 Mart 2022 Cuma
Gergerlioğlu: Yemeğini yiyemiyor, altı bezleniyor; bu nasıl bir cinayettir?
Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Silivri’de yatalak hale gelen ihraç albay Mustafa Özcan Çay’ın sağlık durumunu Meclis’te gündeme getirdi.


5,5 yıldır Silivri Cezaevinde tutuklu olan MS hastası Mustafa Özcan Çay, kişisel hiçbir ihtiyacını tek başına karşılayamadığı halde tahliye edilmiyor.

Hapse girdiğinde 20 ay ilaçları verilmeyen Çay’ın bu süreçte hastalığı ilerledi, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Tek başına ne yemek yiyebiliyor ne lavaboya gidebiliyor. Üç kişilik koğuşta kalan Çay’ın altı, koğuş arkadaşları tarafından bezleniyor.


HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu TBMM’de ziyaret eden Mustafa Özcan Çay’ın eşi, “Artık şu anda tuvalet, yeme, içme gibi zaruri hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Günde 5-6 kez altı bezleniyor. Koğuş arkadaşları tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. En son gördüğümde tekerlekli sandalyeye bile düzgün bir şekilde oturamıyordu.” dedi.

“GERÇEKTEN İÇLER ACISI, VAHİM BİR OLAY”

Bold Medyanın aktardığına göre, Çay’ın sağlık durumunu TBMM’de gündeme getiren HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Size vahim bir dosya göstereceğim! Gerçekten içler acısı, son 6 yılda Türkiye’de hangi zalimliklerinin, vicdansızlıkların yapıldığını bu fotoğraf üzerinden lütfen unutmayın!” dedi.

Gergerlioğlu, “Hapse girdiğinde bu halde olan bir insan şu anda tekerlekli sandalyede düzgün oturamayan, günde 5-6 kez altı bezlenen ve yemek yedirilen bir insan durumuna getirilmiş. Bu nasıl bir cinayettir? Bu nasıl bir vicdansızlıktır anlamak mümkün değil! Bütün hastane evraklarını, bilgileri, belgeleri, cezaevi raporlarını, hepsini gösterdi, bir hekim ve hak savunucusu olarak dikkatle tetkik ettim bunları, gerçekten inanılmaz, adeta cinayet var! Adamı öldürseniz neyse! Sürüm sürüm süründürüyorsunuz!” ifadelerini kullandı.
  Silivri Cezaevinde hasta mahpus MS hastalığı ilerlemiş. 20 aydır ilaçları kullandırılmamış ve sonunda hastalık ilerlemiş. @adalet_bakanlik Bakanı @bybekirbozdag var mı bir açıklaman? Mustafa Özcan Çay altını bile temizleyemiyor? Sessizlikle yırtamazsınız!https://t.co/Whc9Hpgpsm — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) March 3, 2022  

Son güncelleme: 21:22 04.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı