• Turkhane Logo

Gergerlioğlu: Şerife Sulukan’ın sağlığı iyi değil, Cumhurbaşkanlığı Affından yararlandırılmalı

15:25 06 Eylül 2023 Çarşamba
Gergerlioğlu: Şerife Sulukan’ın sağlığı iyi değil, Cumhurbaşkanlığı Affından yararlandırılmalı





İzmir Menemen R Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan felçli, yüzde 89 engelli ve epilepsi hastası olan KHK’lı öğretmen Şerife Sulukan cezaevinde 16 aydır tek başına bırakılarak adeta ölüme terk edildi. Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK ‘cezaevinde kalamaz’ raporu bir türlü gelmeyen Sulukan’ın Cumhurbaşkanlığı Affı’na başvurduğunu söyleyen Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, ‘‘Bir hekim olarak sağlık durumunu hiç iyi görmedim, Şerife Sulukan her an cezaevinde hayatını kaybedebilir.’’ dedi.



Hukuksuz cemaat soruşturmalar kapsamında çocuğunu cemaatle irtibatlı bir okula gönderdiği suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan fizik öğretmeni Şerife Sulukan, Yargıtay’ın cezasını onamasının ardından yüzde 89 engelli raporuna rağmen 3 Mayıs 2022’de cezaevine konuldu.



Tutuklanmasının üzerinden 16 ay geçmesine rağmen hakkında ATK’den henüz bir rapor gelmeyen Şerife Sulukan cezaevinde adete ölüme terk edildi.



Felçli olduğu için sağ tarafından sol tarafına dönemeyen, şahsi hiçbir ihtiyacını karşılayamayan yüzde 89 engelli ve epilepsi hastası fizik öğretmeni Şerife Sulukan’ın Cumhurbaşkanlığı’na ‘af’ başvurusunda bulunduğunu söyleyen Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu şunları söyledi:



CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN ŞERİFE SULUKAN’IN AFFEDİLMESİNİ İSTİYORUZ



‘‘Hasta mahpus Şerife Sulukan’ı cezaevinde ziyaret ettim, Kendisi hipertansiyon, epilepsi, depresyon ilaçları kullanıyor. Bir hekim olarak sağlık durumunu hiç iyi görmedim, iletişimi oldukça zayıflamış ve oldukça önemli kas ve kemik şikayetleri olan bir hasta. Çünkü tansiyon gerekse Kovid-19’un etkilemesiyle bir beyin felci geçirmiş. Kollarında, kaslarında o felcin izi kalmış. Bir müddet yatalak olmuş ve bu arada da mahkemesi devam etmiş, yatalak haldeyken aldığı ceza onanmış. İlk önce infaz erteleme verilmiş, 9 ay sonra kendisi R Tipi Cezaevi’ne gönderilmiş. Oldukça zor durumda Adli Tıp kendisine bir erteleme raporu vermemiş ve şu an Cumhurbaşkanlığı Affına başvurmuş. Biz de Cumhurbaşkanlığına Şerife Sulukan isimli hasta mahpus affedilmesi gerektiğini söylüyoruz. Çünkü felçli bir hasta, oldukça zor bir durumda, epilepsisi var, depresyonu var, tansiyonu var. Her an bir sıkıntı yaşayıp orada hayatını kaybedebilir.’’



HEM 28 ŞUBAT HEM 15 TEMMUZ MAĞDURU



28 Şubat döneminde 19 Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği bölümünü yeni bitiren Sulukan’ın tayini Şanlıurfa’ya çıktı. Ancak Şerife Sulukan başörtüsünden dolayı göreve başlayamadı. Mardin’de özel bir kolejde çalışırken 28 Şubat mağdurlarına tanınan aftan yararlanan Sulukan, 15 Mayıs 2015’te Milli Eğitim’de ilkokul öğretmeni olarak göreve başladı. 15 Temmuz’dan sonra eşi tutuklandı. Mardin yerel medyasında ‘terörist’ oldukları iddiasıyla hedef gösterildiler.



Eşi Coşkun Sulukan da 7 yıldır tutuklu olan Şerife Sulukan, cezaevine girdikten sonra koğuşta epilepsi nöbeti geçirmiş daha sonra açık kalp ameliyatı olmuştu. Buna rağmen Şerife Sulukan’a İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 16 Ağustos 2022’de “cezaevinde kalabilir” raporu verdi.



Geçtiğimiz yıl cezaevinden tahliye olan koğuş arkadaşına gönderdiği ve Kronos’tan Sevinç Özarslan’ın aktardığı mektubunda Şerife Sulukan, “İyi değilim, Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek ‘cezaevinde kalamaz’ raporu bekliyorum. Çocuklarımın bana ihtiyacı var. Beni burada unutmayın” diye yazmıştı.

Son güncelleme: 15:25 06.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı