• Turkhane Logo

Gergerlioğlu kararının bugün Meclis'te okunması bekleniyor

Kararın okunmasıyla Gergerlioğlu yeniden milletvekili olacak.

13:21 16 Temmuz 2021 Cuma
Gergerlioğlu kararının bugün Meclis'te okunması bekleniyor
Kararın okunmasıyla Gergerlioğlu yeniden milletvekili olacak.



Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki yerel mahkemenin infaz durdurma kararının bugün saat 14:30da TBMM Genel Kurulunda okunması bekleniyor.

Sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında hapis cezası verilen ve cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından milletvekillği düşürülen HDPli Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki mahkeme kararının bugün TBMMde okunması bekleniyor. Kararın okunmasıyla birlikte Gergerlioğlu, yeniden milletvekilliği statüsünü kazanacak.


GERGERLİOĞLU: SONUNDA

Gergerlioğlu, bu gelişmeyi Sonunda, güzel haber ifadeleriyle duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gergerlioğlu, şöyle yazdı:

Sonunda:) Güzel haber. Vekilliğe iadem için yargı kararı bugün okunuyor. Saat 14.30da okunduktan sonra TBMM Genel kurula gireceğim. Halkın verdiği hakkı haksızlıkla kimse alamaz, galip gelen halkın iradesidir.
  Sonunda:)

Güzel haber

Vekilliğe iadem için Yargı kararı bugün okunuyor. Saat 14.30da okunduktan sonra TBMM Genel kurula gireceğim.

Halkın verdiği hakkı haksızlıkla kimse alamaz, galip gelen halkın iradesidir. — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) July 16, 2021
Anayasa Mahkemesi (AYM) HDPli Gergerlioğlu’nun bireysel başvurusunda, ‘seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı’ ile ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı’nın ihlal edildiğine karar vermişti. AYM’nin Gergerlioğlu için verdiği ‘hak ihlali’ kararı, Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesi sonrası Gergerlioğlu hakkındaki ‘infazın durdurulmasına’ karar verilmiş, 6 Temmuz’da serbest bırakılmıştı.

Son güncelleme: 13:21 16.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı