• Turkhane Logo

Gergerlioğlu: Irkçı ve ayrımcı muameleye uğrayan Somalili Mohamed sınır dışı edildi

HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara'da restoran açan Somalili Mohamed Abdullahi hakkında sınır dışı edilmesi kararı verildiği söyledi.

08:25 24 Temmuz 2022 Pazar
Gergerlioğlu: Irkçı ve ayrımcı muameleye uğrayan Somalili Mohamed sınır dışı edildi
HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara'da restoran açan Somalili Mohamed Abdullahi hakkında sınır dışı edilmesi kararı verildiği söyledi.


Gergerlioğlu, Ankara Kızılay’da sizi burada istemiyorlar denilerek polisler tarafından boşaltılan Afrika mutfağı konseptli restoran işletmecisi Mohamed Abdullahi için sınır dışı kararı verildiğini duyurdu.

Gergerlioğlu twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:


Suçu Kızılayda yasalara uygun Saab lokantasını işletmekti! Polisler Kapat burayı dedi, ırkçı ve ayrımcı her muameleye uğradı. Bugün Somalili Mohamed ABDULLAHI için sınır dışı kararı çıktı. Ülkesine dönerse ölüm tehlikesi var!
  Suçu Kızılayda yasalara uygun Saab lokantasını işletmekti!

Polisler Kapat burayıdedi,ırkçı ve ayrımcı her muameleye uğradı.

Bugün Somalili Mohamed ABDULLAHI için sınır dışı kararı çıktı.Ülkesine dönerse ölüm tehlikesi var!@TC_icisleri#SomaliliAbdullahÖlümeGönderilmesin pic.twitter.com/xn2OH4LLJl — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) July 23, 2022
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da Kızılayda siyahilerin bir yıldır yaşadıkları zulmü anlatmıştım. Kötülükler aynen devam ediyor. Şimdi de Somalili Mohamed siyahilerin maruz kaldıkları zorbalığa sessiz kalmadığı için sınırdışı tehdidi ile karşı karşıya dedi.

Hukuku takmayız; çok sıkışırsak kitabına uydurur, önümüzde duranı ezer geçeriz anlayışı aynen devam ediyor. Sözde Mohamedin çalışma izni olmadığını tespit etmişler, bu sebeple sınırdışı edilecekmiş diyen Yeneroğlu, Mohamed Saab Cafenin işletme sahiplerinden birisi. Suçu da iktidarın politikasızlığı sebebiyle hortlatılan yabancı düşmanlığı ikliminde görünür olmak. Kızılayda siyahilerin tüm işletmeleri aynı muameleye tabi tutuldu ve zaten SAAB Cafe dışında tamamı pes edip ülkeyi terk etti ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Kızılayda Somalili mültecilere ait Afrika Mutfağı konseptli restoran polisler tarafından boşaltılmış, Kızılay’da istenmediklerini söylenerek başka yere gitmelerini istenmişti. İşletmeci Mohamed I. Abdullahi ise Evrensel muhabirine sürekli baskı gördüklerini ifade etmişti.

Son güncelleme: 08:25 24.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı