• Turkhane Logo

Gergerlioğlu: İnsanlar borçlarını ödeyemiyor, intiharlar artabilir

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu: İnsanlar borçlu, borçlarını ödeyemiyor. Büyük işsizlik rakamları ortaya çıkacak, yakında intihar vakaları artabilir. Büyük iflaslar olacak, bunu göreceğiz. Esnafı dolaşıyoruz, sokaktayız.

11:07 04 Eylül 2018 Salı
Gergerlioğlu: İnsanlar borçlarını ödeyemiyor, intiharlar artabilir
HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu: İnsanlar borçlu, borçlarını ödeyemiyor. Büyük işsizlik rakamları ortaya çıkacak, yakında intihar vakaları artabilir. Büyük iflaslar olacak, bunu göreceğiz. Esnafı dolaşıyoruz, sokaktayız.



 
İnsan hakları savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,“Gerçekler çok acı. Büyük kayıplar veriyoruz. Esnafları geziyoruz, halleri çok kötü” dedi. 


Youtube üzerinden yayın yapan MoonStar TV’ye konuk olan Gergerlioğlu, gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

TOPLUM KOMPLO TERORİLERİNİN PEŞİNDE

Turan Görüryılmaz’ın sorularını yanıtlayan HDP’li vekil, “Erdoğan inanılmaz biçimde, kendine bağlı insanları medya aracılığıyla etkiliyor. Toplumsal bir paranoya halinde, komplo teorilerinin peşinde ekonomik felaketi, krizi görmeyen bir toplum olarak günlerimizi geçiriyoruz” dedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’na göre iktidar medyasının sakladığı ekonomik gerçekler vahim: “Gerçekler çok acı. Büyük kayıplar veriyoruz. Esnafları geziyoruz, halleri çok kötü. İflas eşiğine gelenler, dayanmaya çalışanlar, yakın bir süre sonra iflas edecek olanlar, büyük bir yekünü oluşturuyor”.

‘BÜYÜK İFLASLAR GELİYOR’

Gergerlioğlu, ülkenin içinde bulunduğu durumu, hastalığını kabul etmeyen ve tedaviyi reddeden bir hastaya benzeterek şöyle konuştu:

“Hastalıkların en vahimi şizofrenidir, çünkü hasta hastalığını kabul etmez. Şu anda toplum olarak böyle bir durumdayız. Erdoğan sürekli zamanı uzatmaya çalışıyor, kötüye gidişi göstermemek için şartları zorluyor.

Gayrimenkul sektörüyle ülke götürülmeye çalışılıyor. Şu anda inşaatçılıkta da yaprak kımıldamıyor. Arsa fiyatları düştü. Herkes Dolar’da tutuyor parasını. İnsanlar borçlu, borçlarını ödeyemiyor. Büyük işsizlik rakamları ortaya çıkacak, yakında intihar vakaları artabilir. Büyük iflaslar olacak, bunu göreceğiz. Esnafı dolaşıyoruz, sokaktayız. Öyle noktadayız ki, temel gıda maddeleri büyük zam gördü.”

‘ERDOĞAN GEZİ BENZERİ OLAYLARDAN ÇEKİNİYOR’

Gergerlioğlu, Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eyleminin yasaklanmasını ve polisin sert müdahalesini de degerlendirdi:

“Cumartesi Anneleri, 700 haftadır eylem yapan, 23 yıldır aynı yerde oturan yaşlı kadınlar. O kadar haklılar ki. Çocukları kaçırılıp öldürülmüş, bir yere cesedi atılmış. Bu insanlar sadece “bize bir hesap verin” diyor. Erdoğan’ın eylemleri yasaklamasının en önemli nedeni, Gezi benzeri olaylardan çekinmesi. Sorunlar balyoz indirilerek ile görmezden geliniyor. Ülkede karanlık büyüyor.”

‘DEMOKRASİ İÇİN BEDELLER ÖDEYECEĞİZ’

“Bizler, kolaylıkla insan hakları ve demokrasiye kavuşmayacak, öyle kolay hak etmeyeceğiz bunu. Önemli bedeller ödeyeceğiz. Bu yönde çok önemli özeleştiriler işitmiş biri olarak söylüyorum bunu”.

‘SOKAKTA DEĞİL, SİYASETLE ÇÖZÜM BULACAĞİZ’

“İnsanlarımızda büyük karamsarlık var. Siyasetten umudunu kesmiş bir toplum var. Muhalefetin morali çok bozuk. Karamsarlara sesleniyorum, başka yolu yok, sokakla değil siyasetle çözüm bulacağız. Ben şahsen iktidarın çok uzun bir süresinin kaldığını düşünmüyorum. Bu şekilde Türkiye yürümez. Böyle antidemokratik bir anlayışla Türkiye gibi bir ülke yönetilmez, yönetilemez.”

Son güncelleme: 11:07 04.09.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı