• Turkhane Logo

Gergerlioğlu: Bahçeli önce partisinin bulaştığı kirli işlerin hesabını versin

19:25 14 Kasım 2023 Salı
Gergerlioğlu: Bahçeli önce partisinin bulaştığı kirli işlerin hesabını versin





Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bahçeli’nin “Leyla Güven, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Figen Yüksekdağ, Can Dündar gibi PKK’lı ve F…’cülere can simidi uzatan Anayasa Mahkemesi’dir” sözlerine yanıt verdi: “Önce partisinin bulaştığı kirli işlerin hesabını versin.”



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün Meclis’te yaptığı grup toplantısında, Anayasa Mahkemesi’nin TİP milletvekili Can Atalay hakkında ‘hak ihlali’ kararı vermesine sert ifadelerle tepki gösterdi.



Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin daha önce verdiği kararları anımsatarak, “Terörist Demirtaş’ın lehine hak ihlali kararı verip 50 bin lira tazminat ödenmesine hükmeden Anayasa Mahkemesi’dir. Leyla Güven, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Figen Yüksekdağ, Can Dündar başta olmak üzere PKK’lı ve F…’cülere hak ihlali kararıyla can simidi uzatan Anayasa Mahkemesi’dir” dedi.



Artı Gerçek’e konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bahçeli’nin sözlerine ilişkin, “Önce o partisinin bulaştığı kirli işlerin hesabını versin” dedi.



GERGERLİOĞLU: HALKIN VEKİLİYİM



Gergerlioğlu, Bahçeli’nin bugün yaptığı konuşmasında kendisini de katarak bazı siyasetçileri ‘terörist’ olarak tanımlamasına tepki gösterdi. Gergerlioğlu, Bahçeli’nin bu tanımlamasını kendisine misli ile iade ettiğini belirtti. Halkın vekili olduğunu ve demokrasi mücadelesi verdiklerini belirten Gergerlioğlu, şöyle konuştu:



“Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar hoşuna gitmeyebilir ancak kimseyi terörist ilan etmeye hakkı yoktur. Bahçeli önce kendi partisinin bulaştığı kirli işlerin hesabını versin. Sinan Ateş cinayeti sonrası katilin yardımcısının kendi vekili Olcay Kılavuz’un evinde çıktığının hesabını versin. Parti vekilleri ve kendisinin birçok mafya lideriyle verdiği mutlu pozların ifadesini versin.”



“KARARI HAZMEDEMEDİ HAKARET EDİYOR”



Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’nin hakkında verdiği kararı hazmedemediğini belirten Gergerlioğlu, “Anayasa Mahkemesi hakkımda oy birliği ile bir karar vermişti ve bana yapılan tüm haksızlıkları ihlal olarak nitelemişti. İfade özgürlüğüm ve siyaset yapma hakkımın gasp edildiğini söylemişti. Haksızca atıldığım cezaevinden çıkarak tekrar vekillik unvanı alarak Melis’e girmiştim. Meclis’teki bu çalışmalarımı sanırım Devlet Bahçeli hazmedemiyor. Ben ve arkadaşlarıma hareketler yağdırmaya devam ediyor” dedi.



“Biz Anayasayı çiğneyen, Anayasa Mahkemesi’ni kapatmaya çağıran, üyelerini terörist ilan eden bu zihniyeti tanıyoruz, yabancı değiliz” ifadesini kullanan Gergerlioğlu, Bahçeli’nin kullandığı sözleri lanetlediğini söyledi. Gergerlioğlu, “Devlet Bahçeli’nin Anayasadan, hukuktan haberinin olması gerekiyor. Eğer ki bunları bildiği halde bu hakaretleri yağdırıyorsa kendisine de misli ile o lafları iade ediyorum” dedi.




Şahsıma hakaret ve iftiralarda bulunan Devlet Bahçeliye Cevap Veriyorum! https://t.co/vtif9SjBLV— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) November 14, 2023

Son güncelleme: 19:25 14.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı