• Turkhane Logo

Gergerlioğlu Adalet Bakanına sordu: Cuma mesajı attığı için KHK ile ihraç edilir mi?

16:00 07 Temmuz 2023 Cuma
Gergerlioğlu Adalet Bakanına sordu: Cuma mesajı attığı için KHK ile ihraç edilir mi?





Denetimli serbestlik müdürlüğünde sosyolog olarak çalışan A.O. adlı kişi, Aziz Nesin hikayelerini aratmayan bir gerekçeyle Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edildi. Cuma günleri mesaj gönderen A.O. hakkında “örgüt üyeleri ile iletişim kurmak” suçlaması ile soruşturma başlatıldı. Bilirkişinin lehine raporuna ve savcının takipsizlik vermesine rağmen A.O, KHK ile görevinden ihraç edildi.



Denetimli serbestlik müdürlüğünde sosyolog olarak çalışan A.O. adlı kişi, cuma mesajları yüzünden “örgüt üyesi olduğu iddia edilen kişiler ile iletişim kurmak” suçlaması ile Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edildi.



Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre; savcılık, 2018 yılında A.O.’nun “SMS yoluyla cemaatle ilişkisi olduğu öne sürülen kişilerle iletişim kurduğunu” iddia ederek soruşturma başlattı. Sanık olarak savcılıkta ifadesi alınan bir kişi, A.O.’yu tanıdığını, özel günlerde ve cuma günleri sık sık SMS gönderdiğini söyledi. A.O. ise savcılıkta verdiği ifadede bu iddiaya karşı, SMS gönderdiği telefon hattını 12 yıldır kullandığını, her cuma günü, bayramlarda ve özel günlerde rehberinde bulunan tüm kişilere SMS gönderdiğini söyledi.



BİLİRKİŞİ RAPORU: ÖRGÜTSEL GÖRÜŞME TESPİTİ YOK



SMS’in bilinçli olarak atılıp atılmadığını tespit etmek için bilirkişi tarafından bir rapor hazırlandı. Bilirkişi, A.O.’nun tüm SMS hakkını cuma günleri, bayram ve özel günlerde rehberinde bulunan herkese gönderdiğini belirtti. Raporda ayrıca, bu SMS’lerin karşılıklı mesajlaşma olmadığı ifade edildi. Raporda sonuç olarak, “Şüphelinin örgütsel bir görüşme gerçekleştirdiğine dair herhangi bir delil elde edilemedi” denildi.



Savcılık bu bilgiler ışığında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verdi ve bu tespitlerini A.O.’nun çalıştığı denetimli serbestlik müdürlüğüne gönderdi. Savcılığın A.O.’nun çalıştığı kuruma gönderdiği yazıda şu ifadeler yer aldı: “Şüphelinin kamu görevine devam etmesinin veya bu görevin sona erdirilmesinin tamamen idarenin tasarrufunda ve takdirinde…”



SAVCILIĞIN TAKİPSİZLİK KARARINA RAĞMEN İHRAÇ EDİLDİ



Ancak savcılığın takipsizlik kararına rağmen A.O. görevinden ihraç edildi. A.O. takipsizlik kararı sonrası ihraç edilmesine tepki göstererek, “Rehberimde olan herkese SMS gönderdim. SMS gönderdiğim kişiler arasında belediye başkanları, milletvekilleri de bulunuyordu. Hakkımda ihraç kararı verilmesini kabul etmiyorum. Hukuk önünde hakkımı aramaya devam edeceğim” dedi.



HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, A.O.’nun yaşadığı bu durumu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu. Gergerlioğlu, Tunç’a şu soruları yöneltti:



“- A.O. isimli yurttaşın cuma mesajı attığı için işinden ihraç edildiği iddiası doğru mudur?



– Son 8 yılda kaç personeliniz hakkında cuma mesajı attığı için soruşturma başlatılmıştır?



– Son 8 yılda kaç personeliniz cuma mesajı attığı için işinden ihraç edilmiştir?”

Son güncelleme: 16:00 07.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı