• Turkhane Logo

Gergerlioğlu: 3 Suriyeli gencin yakıldığı nefret cinayeti 1 ay neden gizlendi?

İnsan hakları savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 16 Kasım’da yaşanan ve 3 Suriyeli gencin yakılarak katledilmesi olayının üzerinin 1 ay boyunca gizlendiğini söyledi.

14:18 23 Aralık 2021 Perşembe
Gergerlioğlu: 3 Suriyeli gencin yakıldığı nefret cinayeti 1 ay neden gizlendi?
İnsan hakları savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 16 Kasım’da yaşanan ve 3 Suriyeli gencin yakılarak katledilmesi olayının üzerinin 1 ay boyunca gizlendiğini söyledi.



Gergerlioğlu, “Bugün Türkiye’de bu konudan başka bir gündemin olmaması lazım. 3 Suriyeli genç bir nefret cinayetiyle katlediliyor ve bu olayı kamuoyu ancak 1 ay sonra öğreniyor. Bu vahşet neden gizlendi? Kamuoyuna neden açıklanmadı?” ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


Üzerine benzin dökülerek yakılan insanlardan bahsediyoruz şu an. Bu mülteci kişiler nefret cinayetine dönüşmüştür! 16 Kasım’dan önce bu üç genç insan yaşıyordu. 16 Kasım günü bu insanların üzerine benzin dökülerek yakıldı. Çalıştıkları yerde uyuyorken yakıldı bu insanlar. Bu tamamen nefret cinayetidir. ‘Ben Suriyelileri sevmiyorum, onları geberteceğim’ diyen bir insanının, tanımadığı, bilmediği insanları benzin dökerek yakıyor. Şu anda kamuoyunda bundan başka bir olayın konuşulmaması lazım. Bu nefret maalesef linç kültürüne dönüşmüş durumda.

3 GENCİ YAKTIKTAN SONRA 2 TÜRK VATANDAŞINI DA BIÇAKLAMIŞ

Kemal Korkmaz isimli kişi, 15 Kasım öncesi akşam içki içtiği arkadaşına ‘ben bu Suriyelileri öldüreceğim’ diyor. Sonrasında benzin dökerek yakıyor. İşçiler can havliyle dışarıya çıkıyor. Ancak kurtarılamıyorlar. Bugün 23 Aralık. Olaydan yeni haberimiz oldu. Olay neden gizlendi? Kamuoyuna neden açıklanmadı? Günlerce katil aranmış. Katil olduğu düşünülen kişi bulunmuş. Bu katil zanlısı, 3 Suriyelileri öldürdükten sonra 2 Türk vatandaşını da bıçaklamış.

3 insan yakılarak öldürülmüş ancak şu anda gündem bile olmuyor. O kadar değersiz görülüyorlar. İnsan hakları savunucularının sözleri dinlenmediği için bu olaylar devam ediyor. Bu olaylar yeni olmuyor. İnsanları değersiz görürseniz bu olaylar yaşanır.

POLİS SAHTE RAPOR DÜZENLİYOR

Adana’da da bir Suriyeli genç öldürülmüştü. Ali El Hemdani, sokakta yürürken polis çevirisinde teslim olmayınca polis onu göğsünden vurarak katlediyor. Ali El Hamdani’nin katili polis 25 yıl ceza aldı. Tüm engellemelere ve resmi evrakta sahtecilik yapılmasına rağmen. Olacak iş mi ya! Polis, ifadesinde, ‘Düşerken silah patladı’ diyor. Polis kriminoloji raporu ise ‘mermi yere gitti, yerden sekti ve Ali’nin göğsüne gitti.’ Hayır… Görüntülere göre mermi doğrudan alinin göğsüne gidiyor. Mülkiye müfettişinin raporu var. Bu laboratuar bu cinayeti sümenaltına ettiğine dair rapor var. El insaf ya! Bu nasıl bir rezalet. Tüm bu sahtecilikleri yapanlar yargılanmalıdır. Kim nasıl bir cüretle böyle sahte bir rapor verilebilir? Görüntüler olmasa biz bu rapora inanacağız. Binlerce sahteciliğe imza atılıyor.

HASTA TUTUKLULARIN TEDAVİ HAKKI ENGELLENİYOR

Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuşmasında cezaevinde yaşanan hak ihlallerine de dikkat çekti. Özellikle hasta tutukluların hayat haklarının ihlal edildiğini söyledi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e tepki gösterdi. İnsanların tedavilerinin kasıtlı olarak engellendiğini söyledi.

Son güncelleme: 14:18 23.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı