• Turkhane Logo

George Floyd olayını da Cemaate bağladılar sonunda

ABD’de ırkçı bir polis tarafından öldürülen Floyd’un ardından başlayan protestoları Cemaate ilk bağlayan Sabah Başyazarı Mehmet Barlas oldu.

11:16 08 Haziran 2020 Pazartesi
George Floyd olayını da Cemaate bağladılar sonunda
ABD’de ırkçı bir polis tarafından öldürülen Floyd’un ardından başlayan protestoları Cemaate ilk bağlayan Sabah Başyazarı Mehmet Barlas oldu.



ABD’de George Floyd’un ırkçı polis memuru Derek Chauvin tarafından dakikalarca nefessiz bırakılarak boğulmasının ardından başlayan ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı protestolar, ülke geneline yayıldı. Dünyanın dört bir yanında da ırkçılık karşıtı protestolar büyüyerek sürüyor.

ABD’deki karmaşa nedeniyle zor günler yaşayan Trump’a Türkiye’den destek ise AKP’ye yakın Sabah gazetesinin yazarlarından geldi. Sabah gazetesi yazarları Melih Altnok ve Mehmet Barlas, bugünkü yazılarında ABD’deki ırkçılık karşıtı protestoların Trump’a karşı kurgulanmış bir kumpas olduğunu savundu ve konuyu cemaate bağladılar.


BARLAS’IN BAŞYAZISI

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Trump’ın protestoların arkasındaki güç olduğunu iddia ettiği Antifa’nın PKK ile ilişkisi olduğunu öne sürdüğü yazısında konuyu Cemaate bağladı.

Barlas’ın yazısında geçen bazı ifadeler:

“Trump’a asıl anlatılması gereken ise, Amerika’da işyerlerini yağmalamayı demokratik gösteri olarak sunanların arasında F... müritlerinin de bulunduğunun hatırlatılmasıdır. Bu müritlerin Türkiye’deki uzantılarının 15 Temmuz 2016’da kentleri ateşe verip bombalara boğduğu ve sivil ölümlerine yol açtıkları da anlatılmalıdır. Bu arada Amerika’dan iki yağma haberi geldi. Bu yağmaların hedefinde Türkler olduğu için, F... bağlantısı yolundaki kuşkumuzu alevlendirdi…”

GÖSTERİLER KOMPLOYMUŞ

Kendisini sosyalist olarak tanımlayan sıkı AKP savunucusu Melih Altınok ise ırkçılık karşıtı gösterileri komplo olarak niteledi.

Melih Altınok’un, ırkçı polis memurunun George Floyd’u 8 dakika 46 saniye boyunca nefessiz bırakarak öldürmesi hakkında “Polisler ve Floyd arasında arbede çıkıyor. Sonrası malum” yazması dikkat çekti.

Altınok’un ABD’de yaşananlar hakkında yazdıkları şöyle:

“Sizi bilmem ama bu küreselci tayfanın top yekûn dahil olduğu her kampanya bende şüphe uyandırıyor. Çünkü Floyd gibi ‘uçurum insanlarını’, yoksulları, siyahları, Orta Doğuluları, Müslümanları ancak görülecek bir hesapları varsa ‘sembolleştirerek’ kullandıklarını anlayacak kadar büyüdüm. Aklıma, 90’larda da yine George Floyd gibi akılda kalan bir isme sahip olan Rodney King’in polis tarafından feci şekilde dövülmesi üzerine başlayan ‘Los Angeles olayları’ geliyor… Bakalım bu kez operasyonları istediği sonucu verecek mi?”

 

Son güncelleme: 11:16 08.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı